14°C
Scattered clouds

10 jaar Seed Meets Technology: een wereldwijd begrip

Seed Meets Technology evenement in Zwaagdijk-Oost
(Foto: aangeleverd)

Zwaagdijk-Oost – Jaarlijks organiseert agrarisch onderzoeksbedrijf voor teelten Vertify, het internationale evenement Seed meets Technology. Een evenement dat bezocht wordt door professionals uit minstens zestig landen. Een evenement dat wordt gesteund door alle zaadbedrijven van Seed Valley. Een toonaangevend evenement gericht op zaadbedrijven maar zeker interessant voor alle verdere geïnteresseerden. Seed meets Technology vindt plaats van dinsdag 24 september 2024 tot en met donderdag 26 september 2024 van 9.00 tot 17.00 uur aan Tolweg 13 in Zwaagdijk Oost en de entree is geheel gratis.

Wendy Houdijk is communicatie en event manager bij Vertify. Ze spreekt niet zonder trots over het feit dat Seed meets Technology al voor de tiende keer georganiseerd wordt. Ze denkt ook dat het format van het evenement nog wel de nodige jaren mee kan. „We passen dit jaar in verband met de tiende editie de styling van het evenement wat ‘wereldser’ aan”, vertelt ze, „dan moet je onder andere denken aan een grote wereldkaart waar iedere bezoeker een pin op haar of zijn land kan plaatsen en een bord bij de ingang met ‘Seed meets Technology welcomes the world’.”

Wetenschappelijk

Het evenement drijft op drie pijlers. Een grote beurs, presentaties en lezingen en proefvelden van verschillende zaadbedrijven. De beurs is dit jaar goed gevuld, volgens Houdijk. „Er zijn vijftig bedrijven die zich op onze beurs presenteren.” Op de beurs worden de nieuwste machines voor de teelt en verwerking van zaden gepresenteerd. Verspreid over de verschillende dagen zijn er diverse lezingen en presentaties, verzorgd door de standhouders. 

Hiernaast worden er 2 symposia georganiseerd op dinsdag en woensdag van 13.30 tot 15.00 uur. Wendy Houdijk vertelt dat hierin op een objectieve manier door diverse partijen de actualiteit rondom de zaadtechnologie wordt verteld. Zo wordt in het symposium op de dinsdag op een wetenschappelijk niveau verteld hoe we planten in de praktijk weerbaarder kunnen krijgen en behouden. Ook komt aan bod hoe de diverse schakels in de keten elkaar hierin kunnen helpen en versterken.

Seed Meets Technology evenement binnen expositie
(Foto: aangeleverd)
Zaadverpakking

In het symposium op de woensdag krijgt de zaadverpakking de aandacht. Houdijk stelt dat in de zaadverpakking wel eens iets misgaat. Dat heeft dan bijvoorbeeld te maken met de soort verpakking of het gehalte aan zuurstof tijdens de bewaring. Het evenement biedt de mogelijkheid om hierover meer kennis te vergaren en uiteraard kan er tijdens het netwerken kennis uitgewisseld worden.

Hele keten

Wendy Houdijk geeft aan blij te zijn dat tijdens Seed meets Technology de gehele zaadketen aan het woord is. „Er zijn sprekers uit alle lagen van de zaadproducerende keten. Er zijn veredelaars, zaadverbeteringsbedrijven, plantenkwekerijen en telers. Dat geeft volgens mij een heel compleet plaatje.”

Demonstratie velden

Naast de activiteiten binnen de gebouwen presenteren vier zaadbedrijven zich buiten met verschillende demonstratievelden. Ze tonen hier resultaten met gewassen als spinazie, verschillende soorten kool, wortels, bonen en pompoen. Een programma met een brede opzet die vernieuwde kennis biedt aan de professionals en aan iedere willekeurige geïnteresseerde hoe de zaadproductie en alles wat er mee samen hangt laat zien wat en hoe het gebeurt. Tien jaar Seed Meets Technology wordt volgens Houdijk echt gesteund door de sector. „Sommige bedrijven staan hier al voor het tiende jaar op onze beurs. Dat zegt al heel veel.”

www.seedmeetstechnology.com

Seed Meets Technology evenement op het platteland
(Foto: aangeleverd)

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl