14°C
Scattered clouds

Discovery Field Days in Twisk: resistenties maken het verschil

_groentetelers doen meer kennis vergaren over recente markttrends en -ontwikkelingen en om de allernieuwste rassen tijdens de discovery field days
(Foto: aangeleverd)

Enkhuizen – Enza Zaden, internationaal groenteveredelingsbedrijf, geeft groentetelers de mogelijkheid om tijdens de Discovery Field Days meer kennis te vergaren over recente markttrends en -ontwikkelingen en om de allernieuwste rassen te ontdekken op de demovelden in Twisk. Hier liggen de demovelden met sla-, andijvie-, spinazie-, rucola- en radijsrassen. Tijdens het event vindt er een Bremia Conference plaats met specifiek aandacht voor Bremia lactucae (valse meeldauw). Het event is bedoeld voor telers die op zoek zijn naar kennis, inspiratie en interactie met vakgenoten én experts. Het event vindt plaats van 24 tot en met 27 september op locaties in Twisk, Enkhuizen en voor de biologische telers bij Vitalis in Voorst. Voor meer informatie en details over onze evenementen verwijzen wij u naar www.enzazaden.nl.

Nieuwe volledig Bremia resistente ijsbergslarassen in Twisk

Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf uit Enkhuizen dat in 1938 is opgericht en groenterassen veredelt voor de professionele markt. Het bedrijf behoort tot de tien grootste groenteveredelingsbedrijven ter wereld en is marktleider in ijsbergsla in Nederland. Jaarlijks worden er wereldwijd uit haar slazaden meer dan 12 miljard kroppen sla geteeld. Tijdens de Discovery Field Days zijn er onder andere verschillende nieuwe ijsbergslarassen te bekijken die geschikt zijn voor de zomer- en herfstteelt. Daarnaast zijn nog enkele nieuwe voorjaarsrassen te bekijken die komend jaar geïntroduceerd worden.

Resistenties maken het verschil

Enza Zaden zet sterk in op het veredelen van resistente rassen die waarde toevoegen aan de hele keten – van de teler tot en met de consument. Resistenties zijn belangrijk omdat de middelen die beschikbaar zijn voor bestrijding van o.a. trips steeds verder afnemen. Zowel in het spinazie- als prei assortiment zijn er betrouwbare rassen te vinden met een uitgebreid resistentiepakket. Ook op het gebied van Bremia resistente rassen heeft Enza Zaden een breed aanbod. Telers kunnen op de demovelden meer dan 90 volledig Bremia resistente slarassen bekijken. Daarnaast kunnen bezoekers op dinsdag-, woensdag-, en donderdagmorgen aansluiten bij de Bremia Conference. Een interactieve presentatie over de kracht van resistentieveredeling in het bestrijding van Bremia lactucae (valse meeldauw).

Hydroponic teelt in Enkhuizen

In Enkhuizen, bij het hoofdkantoor van Enza Zaden, kunnen bezoekers hydroponic teelt in de gloednieuwe hydroponic kas zien. Deze innovatieve kas heeft dit jaar meer dan 67 proeven. In het assortiment zijn nieuwe rassen te vinden die geschikt zijn voor teelt op hoge dichtheid en oogst van blad van 12-15 cm. Hydroponic teelt is een manier van telen, waarbij gewassen op water worden geteeld in plaats van in de volle grond. Deze manier van telen biedt de mogelijkheid om veel sla-typen op verschillende manieren aan te bieden. Daarnaast kan hydroponic geteelde sla zeer milieuvriendelijk hygiënisch en van een zeer hoge kwaliteit jaarrond worden aangeboden. Zowel online als fysiek in de demokas kunnen bezoekers de vele mogelijkheden van hypdroponic teelt bekijken

Bremia Experience en nieuwe biologische rassen in Voorst

Op de locatie van Enza Zaden in Voorst toon Vitalis Biologische Zaden een breed biologisch assortiment van nieuwe en bestaande groenterassen tijdens de Discovery Field Days. Tijdens de Discovery Field Days viert Vitalis haar 30-jarige bestaan. In het expertisecentrum in Voorst zijn de mijlpalen van de afgelopen 30 jaar te ontdekken. Ter ere van het 30-jarige jubileum is er een hexagonveld aangelegd. Verder kunnen de bezoekers op dinsdag-, woensdag-, en donderdagmorgen aansluiten bij de Bremia Conference. Naast het gehele biologische vollegrondsassortiment treffen de bezoekers ook de strokenteelt aan. Dit is een 6 jaar durend onderzoek in samenwerking met de Wageningen Universiteit waarbij het strokenteeltsysteem onder de loep genomen wordt.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl