14°C
Broken clouds

Adam Pyta kampioen tulpenkeuren

Adam Pyta mag zich kampioen tulpenkeuren 2022 noemen. Hij won afgelopen vrijdagavond het kampioenschap op de Keukenhof in Lisse. De Westfriese Pool was vorig jaar – toen het NK vanwege corona niet werd gehouden – ook al de officieuze kampioen.

Circa vijftig deelnemers uit de regio’s Wervershoof, Breezand, Kennemerland en ‘t Veld keurden in twee ploegen de potten tulpen in het Willem-Alexander Paviljoen. Hoewel enkele deelnemers morden dat de omstandigheden waaronder werd gekeurd afweken van die van de jury, was de stemming op het bolbloemenpark uitgelaten. Iedereen was blij dat het evenement weer mogelijk was na twee jaar digitaal keuren of zelfs helemaal niet keuren. Pyta was zichtbaar het gelukkigst van allemaal, omdat hij letterlijk met een arm bekers naar huis ging. Hij mocht namens zijn regio Wervershoof ook de Greenitywisselbeker in ontvangst nemen. Bij de junioren streek Lars Mes met de eer.

Barrage

De strijd net onder de kampioensplek was spannend tot het laatste moment, omdat de nummers twee tot en met vier op 11,5 strafpunten uitkwamen. Een barrage in de vorm van enkele extra te keuren potten moest uitkomst bieden. Zo kwam de eindstand tot stand: Pyta had 10 strafpunten, Bert Kuin in de barrage 4 en Maths Hoff 6. De complete uitslag komt op de site van de organisatie.

Vernieuwing

Voorzitter Gerard van Dijk was in zijn nopjes tijdens het evenement. Hij refereerde in zijn woordje aan de afgelopen zomer overleden secretaris Jan Hein de Boer, maar constateerde ook een vernieuwing en een verjonging in het bestuur. Wel vond hij het jammer dat in de regio Stede Broec geen keuringswedstrijd is gehouden.

Bron: Greenity.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl