0°C

Amaryllis tentoonstelling in Museum Sow to Grow

Het einde van het kalenderjaar is bij uitstek de tijd van de Hippeastrum, in de volksmond beter bekend als Amaryllis. Breng daarom een bezoek aan de boeiende show met een enorme diversiteit aan kleuren, die een lichtpunt zijn in donkere dagen. De Nederlandse topveredelaar Pascal Berbée presenteert er vele nieuwe cultivars van 8 december 2021 t/m 8 januari 2022 in het museum aan de Westerstraat 111. Bij uitstek een reden om een bezoek te brengen aan deze nieuwe tentoonstelling in Museum Sow to Grow.

Maar liefst meer dan 100 bloeiende Amaryllisbollen in potten en bloemen in vazen zijn in een fraai arrangement te bewonderen zijn. Liefhebbers kunnen reeds tijdens de tentoonstelling voor € 5.- een bloeiende bol in pot adopteren, betalen en deze op zondag 9 of maandag 10 januari 2022 komen halen en mee naar huis nemen.

De Amaryllis is een bolgewas uit de familie Amaryllidaceae en staat bekend om de enorme bloemen.

Het geslacht bestaat uit 70 tot 75 soorten en meer dan 600 hybriden en cultivars. De Amaryllis komt in de vrije natuur voor in de (sub)tropische gebieden van Mexico, de Caraïben en tot in het noorden van Argentinië.

De opkweek van Amaryllis zaden is een delicaat proces dat precies onder de juiste omstandigheden moet gebeuren. Zowel het stuifmeel als de zaden zijn slechts beperkt houdbaar. In de tentoonstellingszaal van het interactieve museum kan men via fact sheets nader kennis maken met de Amaryllis.

De Amaryllis is rond de kerstdagen zo gewild vanwege de vele beschikbare kleuren en de mogelijkheden om ze in kerststukken te verwerken. De combinatie van rood en groen zijn van oudsher de kleuren van Kerstmis. Groen symboliseert hoop, leven, nieuw begin en rood staat voor lijden, liefde, offer en feestvreugde. Rood en groen staan tegenover elkaar in de kleurencirkel en vormen samen een harmonieuze combinatie.

Museum Sow to Grow biedt nog veel meer

Plantenveredeling is van bijzonder belang voor de voedselvoorziening en het welbevinden van de wereld. Laat u informeren in ons interactieve museum.

De land- en tuinbouw is een moderne bedrijfstak die gebruik maakt van de meest geavanceerde technologie. Het is een bedrijfstak die mogelijkheden biedt aan jongeren die interesse hebben in voeding, natuur, technologie, maatschappij en duurzaamheid.

Museum Sow to Grow houdt zich strikt aan de richtlijnen van het RIVM.

Bezitters van de Museumkaart hebben gratis toegang.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl