Betrokken bemiddelen door Intermediair Groep Holland 

De ene bloembollenteler is de andere niet. Hetzelfde gaat op voor export en broeierij.  De een heeft meer of andere ondersteuning nodig in het bedrijfsproces dan de ander. Intermediair Groep Holland biedt hun clientèle passende ondersteuning aan in het bedrijfsproces. “De een wil ondersteuning bij de afzet of inkoop van hun product de andere bij de keuze van nieuwe rassen. Onze bemiddelaars helpen daar waar nodig.” Zegt algemeen directeur Jeroen van het Kaar. 

Intermediair Groep Holland BV (IGH) is 4 dec 2003 opgericht door vijf bloembollenbemiddelaars. IGH bemiddelt bij de aan- en verkoop van bloembollen, knollen, vaste planten en bijgoed. Daarnaast verzorgt IGH ook de inning en administratie van teeltrechtvergoedingen. Jeroen van het Kaar: “Heel specifiek willen we een kennisplatform zijn voor het vak. We willen van de klant weten wat die nodig heeft. Hulp bij verkoop of bij de keuze van nieuwe rassen? Wij hebben de kennis in huis en kunnen vraag en aanbod bij elkaar brengen.” 

Bemiddelen 
De specifieke productkennis die aanwezig is bij IGH wil Van het Kaar aanwenden om te bemiddelen tussen partijen. De vraag ‘Wie past bij wie’ is een deel van de uitdaging voor het team. Volgens hem gaat het niet alleen om de vraag welke bemiddelaar het beste past bij een hulpvraag, maar wordt ook goed gekeken hoe de klik tussen klant en bemiddelaar is. Het totaalplaatje moet kloppen volgens de algemeen directeur. “We hebben niet de ambitie de grootste te zijn maar we willen ons wel kunnen meten met de besten.” 

Jonge mensen 
De laatste jaren zijn er bij IGH enkele jonge bemiddelaars aangeschoven die goed passen bij de filosofie van het bedrijf. Jeroen van het Kaar wil ze graag met naam genoemd hebben. “We zijn heel blij met de jonge bemiddelaars Koen Vlaar, Luuk Smakman en Maikel Brouwer, zonder de overige bemiddelaars te kort te willen doen. Betrokken mensen waar we nog jaren plezier aan kunnen beleven.” 

Uitdagingen 
Dat de toekomst uitdagend  is voor agrariërs en dus ook bloemenkwekers en bloembollentelers is een understatement. Jeroen van het Kaar somt een rijtje uitdagingen op. Hij noemt het fytosanitaire gedeelte met de uitdaging om te voldoen aan het gevraagde certificaat. Het gaat dan niet alleen om de handel, maar ook de digitalisering van een bedrijf moet op orde zijn. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen moet in 2030 gehalveerd zijn, er is de stikstofproblematiek en de opgave vanuit Europa om te zorgen dat het oppervlaktewater aan bepaalde eisen voldoet. “Kunnen we nog bollen en bloemen telen in de toekomst?” Onder voorwaarden zeker, aldus van het Kaar. 

Visie 
De sector heeft voor haar bedrijfstak de ‘Vitale teelt 2030 visie’, door KAVB opgesteld. Het is volgens Van het Kaar van belang om dat plan regelmatig tegen het licht te houden samen met de vakbroeders, wat via het Sectorplatform op dit moment gebeurt. Als laatste graag aandacht voor de jaarlijkse voorjaarsbloemen show die IGH organiseert op het bedrijf. Deze is dit jaar op 23 en 24 februari met 200 verschillende soorten zelf opgeprikte tulpen. Komt dat zien! 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl