0°C

Erik-Jan Bartels nieuwe voorzitter van Seed Valley

Na 4 jaar voorzitterschap draagt Hein Bemelmans zijn rol als voorzitter over aan Erik-Jan Bartels, managing director van Incotec.

Erik-Jan Bartels is sinds 2019 bestuurslid van Seed Valley. In 2016 maakte hij de overstap van de chemie naar de zaadindustrie. Een bijzondere en uitdagende sector. “Je werkt tenslotte aan het oplossen van een groot maatschappelijk vraagstuk: het wereldvoedselprobleem. Het werk is afwisselend en high tech en ook de West-Friese mentaliteit maakt de sector bijzonder. Er wordt hard gewerkt, maar ook zeker hard gevierd. Maar we staan ook voor uitdagingen. Het blijft belangrijk om jong talent aan te trekken voor de sector. We richten daarvoor onze aandacht op biologie, en de hortien agri opleidingen. Er is grote behoefte aan goede laboranten en teeltspecialisten, onder andere op mbo-niveau. Daarnaast richten we ons ook steeds meer op jongeren die technische studies volgen zoals data science en artificial intelligence. Het toepassen van technologie wordt steeds belangrijker op veel plekken in het bedrijfsproces. Seed Valley bestaat inmiddels 15 jaar, maar er blijft ook de komende jaren werk aan de winkel om nieuwe generaties te laten zien hoe fascinerend de zaadsector is.”

Seed Valley gaat een feestelijk 15-jarig jubileum tegemoet. Het samenwerkingsverband van bedrijven groeit en blijkt, ook met de huidige arbeidsmarkt, nog altijd relevant. Hein: “Bij mijn aantreden in 2018 kon ik het statement maken dat Seed Valley in 10 jaar tot een sterk merk was gegroeid. Vier jaar later durf ik hier aan toe te voegen dat Seed Valley ertoe doet!”

Over Seed Valley
Nederland is wereldwijd koploper als het gaat over de ontwikkeling van nieuwe groente- en bloemenrassen en bijbehorende technologie. Seed Valley is de aanduiding voor het wereldwijde centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie, gelegen in het noorden van Noord-Holland. Meer dan veertig innovatieve bedrijven ontwikkelen hoogwaardige rassen en nieuwe technologie voor de groente- en sierbloementeelt. Vanuit hier gaan zaden naar lokale telers over de hele wereld.

Het samenwerkingsverband Seed Valley werd vijftien jaar geleden in het leven geroepen toen de veredelingsbedrijven problemen verwachtten met het aantrekken van voldoende gekwalificeerde medewerkers. Jaarlijks publiceren de bedrijven in Noord-Holland zo’n 400 vacatures. Onder de vlag van Seed Valley worden toekomstige werknemers enthousiast gemaakt om een opleiding en een carrière te kiezen in de zaadindustrie.

Het bestuur van Stichting Seed Valley bestaat uit vertegenwoordigers van het zaadbedrijfsleven en het onderwijs.

Erik-Jan Bartels (voorzitter) – Incotec
Pieter Gabriëls (secretaris) – Bejo
Jeroen de Haas (penningmeester) – De Groot en Slot
Arend Schot – Syngenta
Allison Thomas – Enza Zaden
Jurgen Holtz – Vonk

Over Incotec
Incotec is een toonaangevend internationaal zaadverbeteringsbedrijf dat in 1968 werd opgericht en deel uitmaakt van de Croda Group. Croda vat zijn doel samen als ‘Smart Science to Improve Lives’. Incotec draagt bij aan het voeden van de wereld door cruciale oplossingen te bieden voor duurzame landbouw. Incotec levert zaadverbeterende producten en diensten zoals zaadcoating, zaadpillering, zaadverbetering en analytische diensten voor genetische analyse en kwaliteitsinspectie. Incotec heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en beschikt over productiefaciliteiten in vele landen over de hele wereld, waaronder de VS, Brazilië en China.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl