4°C
Broken clouds

Jan Willem Claij is in West-Friesland het gezicht van Mucon

Hij rolde van het bouwen van bedrijfspanden in het bouwen van bewaarcellen voor groente, fruit en bloemen. Jan Willem Claij uit Venhuizen is in West-Friesland het gezicht van Mucon, bouwer van koel- en vrieshuizen, bedrijfsruimtes en geconditioneerde ruimtes in verschillende sectoren. Jan Willem is in 2013 begonnen bij Mucon als commercieel technisch adviseur na 13 jaar werkzaam te zijn geweest als projectleider bij een bouwbedrijf in de agrarische sector.

Voor de tijd dat Jan Willem werkzaam was voor Mucon deed het bedrijf af en toe een project in West-Friesland, maar door alle contacten die hij hier al had in West Friesland is de productie snel gegroeid, mede door vele trouwe opdrachtgevers in de agrarische en in de food sector, en de diverse zaadbedrijven. “Vooral in de agrarische sector heeft Mucon de afgelopen 8 jaar al heel veel mooie cellen projecten mogen maken, met vele tevreden opdrachtgevers.” Stelt Jan Willem. “De kracht daarin is dan ook bij dit soort bedrijven met de Westfriese mentaliteit, het nakomen van je afspraken, en de klant op de hoogte houden van de werkzaamheden die er plaats vinden.”

Jan Willem vindt dat de kracht van Mucon is dat hij persoonlijk vanaf de opname van het project, de calculaties maakt, de offertes bespreekt en de projecten begeleidt en vervolgens de projecten oplevert met de opdrachtgevers. “We houden alles in een hand. De bouw van de cellen  wordt overgelaten aan monteurs hier uit West-Friesland, die allemaal dezelfde Westfriese mentaliteit van aanpakken hebben.”

Ted Karsten is mede-eigenaar van Horizon Flower Family. Een familie bedrijf, samen met zijn vader Ton Karsten en zijn zwager Peter Steltenpool. Horizon Flower Family houdt zich bezig met de teelt en broei van tulpen. Daarnaast exporteert het bedrijf tulpen en bloemen rechtstreeks naar grootwinkelbedrijven en bollen naar broeierijen in het buitenland. Horizon Flower Family verbouwt 180 ha tulpen in Nederland en 70 ha in Nieuw Zeeland. De broeierij produceert jaarlijks 90 miljoen bloemen. Het bedrijf was een van de eerste opdrachtgevers sinds Jan Willem Claij Mucon vertegenwoordigt in West-Friesland. Claij was al bekend bij de familie Karsten door zijn dienstverband bij de aannemer die voor die tijd bouwde bij hen. Die connectie werkte in het voordeel van Claij. Ted Karsten: “Jan Willem was al bekend bij ons en zijn manier van werken past bij ons.” Karsten stelt dat Jan Willem Claij tijdens de bouw meedenkt en vindt hem oplossing gericht denken. Een goede reden om met Mucon in zee te gaan.

Inmiddels bouwde Mucon al meerdere volledig geconditioneerde bewaarcellen bij Horizon Flower Family. Waaronder ook al twee keer in Nieuw Zeeland. Bewaarcellen met sturing op temperatuur, luchtvochtigheid, CO2 en non stop verse lucht. Bewaarcellen met alle elementen voor een optimale bewaring van bloembollen en stoomcellen en bloemencellen. Dat allemaal tot tevredenheid van beide partijen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl