0°C

Klavers scoren bij tulpenkeuring Breezand

De eerste tulpenkeuring van 2022 ging het afgelopen weekeinde door in Breezand. De eerste winst van het seizoen ging in de verschillende categorieën naar Bram Klaver, Bas van der Wereld, Maartje van Lierop en Eva Klaver.

De potten waren neergezet in een schuur in plaats van in museum Oud Anna Paulowna, om volgens coronaregels te kunnen werken. De vier winnaars wisten het dichtst bij de boordeling van de jury te komen. Hoewel de meeste deelnemers eerder aan een keuring deelnamen, bleek de onderbreking van een jaar als gevolg van corona bij een aantal van hen z’n tol te eisen. Zo vergat één deelnemer bij alle tien potten de algemene stand in te vullen. Die fout zorgt voor strafpunten. Ook wordt altijd vooraf het laagste en het hoogste cijfer van de totale keuring bekend gemaakt. Eén van de tulpenkeurders bleek nog niet volledig gefocust en vulde 4,5 in, terwijl het laagst gegeven cijfer door de jury een 5 was.

Taart en worst

Bram Klaver was met 13,5 strafpunten de beste keurder van de week. Hij won de taart in de Van Lierop Adviesgroep Ereklasse. Aad van Zanten en Ruud van der Meer werden met 14,5 strafpunten beiden tweede. In de Agratechniek Senioren was het Bas van der Wereld die mocht genieten van de overheerlijke taart. Hij werd met 15 strafpunten eerste. De tweede plaats was voor Jimmy van Zanten en Tijmen Wijnker (15,5 strafpunten). In de Van Dooren Transport Junioren kwamen Maartje van Lierop en Eva klaver (16) op een gedeelde eerste plek. Na loting won Maartje de taart en Eva het worstenpakket. Derde werd Saskia Klaver (17,5). Als team van drie tulpenkeurders kun je de uitdaging aangaan in de Rabobank trio-competitie. Het doel van het trio is zo min mogelijk strafpunten behalen. Dat lukte het trio-team Klaver: Peter, Bram en Saskia Klaver.

Persconferentie

Komend weekeinde is de tweede keuring van dit seizoen. Als de huidige maatregelen versoepelen keert de keuring terug naar Museum Oud Anna Paulowna in Breezand. Dat besluit wordt na de persconferentie op de website en op social media bekendgemaakt. Wie nog niet heeft meegedaan, maar wel wil, is welkom om aan de volgende vijf keuringen deel te nemen.

Bron: Greenity.nl

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl