0°C

Nieuwe impuls voor Drieban Flora 2023

Het was in de jaren vijftig van de vorige eeuw dat de Drieban Flora in Venhuizen voor het eerst werd georganiseerd. Dat duurde 20 jaar, toen stopte het want er was nog maar weinig animo. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan dus is er tegenwoordig jaarlijks ‘gewoon’ weer een Drieban Flora. Dit jaar van 10 t/m 12 februari in Sporthal De Banne in Hem.

Het gaat dit jaar allemaal net een beetje anders, volgens bestuurslid ‘preparatie en inzenders’ Dave Boots. “In eerdere edities werden de tulpen in een bed van potgrond gepresenteerd. Dit jaar laten we alle inzendingen in de potten waarin ze aangeleverd worden en presenteren alle inzendingen op een bedje van gaasbakken en fruitkisten.” Er wordt gekozen om de traditionele manier van tentoonstellen te verlaten en de tulpen op een speelsere manier te tonen. Op deze manier wil het bestuur voor een nieuwe impuls zorgen.

Volop in beweging
Het thema van 2023 is ‘Volop in beweging’. “Een thema die iedereen op z’n eigen manier kan interpreteren.” Stelt bestuurslid John Vriend. Hij wil met het evenement vooral trots voor de sector uitstralen, gezien alle mooie resultaten van veredeling en innovaties in de sector.

Laagdrempelig
Niet alleen de uitstraling wordt anders. Er wordt vanaf dit jaar gewerkt met meer categorieën. Dave Boots: “We werkten eigenlijk vooral met hele nieuwe tulpenrassen waarvan sommige nog niet eens een naam hadden. Dit jaar gaan we ook aan de slag met de categorie ’70 hectare plus’.” Boots denkt dat het tentoonstellen van gearriveerde rassen die zich inmiddels hebben bewezen een mooie toevoeging zijn van de Drieban Flora. “We stappen af van het element prestige en denken het voor inzenders zo laagdrempeliger te maken, waardoor we kansen zien om meer inzenders aan ons te binden.”

Spannend
De vernieuwde opzet maakt het voor de organisatoren wel spannend. John Vriend is nieuwsgierig hoe publiek en inzenders het dit jaar gaan beleven. “We werken dit jaar weer met onze professionele arrangeurs die alles zo leuk en mooi mogelijk inrichten.. Zo denken we jong en oud weer te vermaken met een gezellige Drieban Flora.” Die jonge bezoekers worden op de omringende basisscholen gestimuleerd met een wedstrijd wie de langste tulp opkweekt uit een bol die beschikbaar gesteld is door de organisatie. Uiteraard is daar een mooie prijs voor beschikbaar.

Sponsors
John Vriend kan het niet voldoende benadrukken, maar sponsors zijn van levensbelang voor een evenement als de Drieban Flora. “Gelukkig hebben onze sponsors veel waardering voor ons evenement.” Het belooft weer een mooi weekend te worden in Sporthal De Banne. Er is volgens het bestuur veel te bekijken en te beleven voor de verwachte 2500 bezoekers, alles ondersteund door een prima catering, verzorgt door De Roode Leeuw. De entree is 5 euro p.p. en tot 15 jaar is er vrij entree. Meer info op www.driebanflora.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl