0°C

EHBO-kist in de auto

Amy Molenaar (18) volgt de mbo-opleiding Tuin, Park en Landschap aan het Clusius College in Hoorn en is verkozen tot Clusius mbo-ambassadeur 2022. In deze column geeft zij een inkijkje in het leven van een student die zich voorbereidt op een carrière in de groene sector. 

Als iemand plots neervalt op straat, dan wil ik die persoon kunnen helpen. Waar die drang vandaan komt, weet ik ook niet. Ik heb alle EHBO-diploma’s op zak en ben lid geweest van het Young Fire and Rescue Team in Volendam. Bij deze organisatie leer je onder andere branden blussen, eerste hulp verlenen, hoe je jezelf kunt verdedigen en hoe je mensen kunt redden. Ik wil gewoon niet machteloos toekijken als ik weet dat ik kan helpen.  

Ook in het hoveniersvak is dit van belang. Ik heb dan ook standaard een uitgebreide EHBO-kist in mijn auto staan. Als hovenier werk je met gevaarlijke machines en gereedschap. Dan is het handig om te weten hoe je moet handelen bij een ongeluk en dat je daarvoor de juiste spullen bij je hebt. Wat mij betreft zou iedere hovenier een EHBO-kist in z’n auto moeten hebben.  

Clusius College 

Alkmaar, Hoorn, Schagen | www.clusius.nl/mbo | Volg ons op Facebook en Instagram |

Per 1 augustus 2022 verder onder de naam Vonk

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl