0°C

Het leven gaat niet altijd over tulpen

We hebben onze hersens laten kraken in de afgelopen maanden. Hoe kunnen we nu toch vormgeven aan de verschillende vakbijeenkomsten zoals “Dag van de Tulp” en de “Vaktentoonstelling”, zodanig dat alle vakbroeders goed geïnformeerd worden over ontwikkelingen in het vak en nieuwe tulpen kunnen zien?

Alle opties zijn de revue gepasseerd: uitstellen, afstellen, online, etcetera. Steeds kwam echter naar voren dat het voelen en zien van echte tulpen en het “praatje” met elkaar zo belangrijk zijn. Het is toch echt lastig, zo niet onmogelijk, is om hier online een goed alternatief voor te vinden. Juist die vibe die bij de fysieke bijeenkomsten ontstaat, is voor ondernemers essentieel om weer kansen te pakken, zaken in gang te zetten en uitdagingen ter hand te nemen. Want informatie gaat niet leven als je dit alleen maar van een factsheet of PowerPoint sheet moet lezen. In de discussie met elkaar hierover, al dan niet onder het genot van een biertje en een bitterbal of een kop koffie en een gevulde koek, ontstaan de mooiste ideeën. Niet te vergeten biedt het samenkomen voor ondernemers de mogelijkheid voor de zo noodzakelijke grap en grol of een serieus en stevig gesprek met gelijkgestemden. Want in de hectiek van het dagelijkse bedrijf is hier niet altijd tijd voor. Het is dan fijn om even je hart te kunnen luchten.

We hebben dit al even op de Dag van de Tulp in Zwaagdijk ervaren. Wat was het gaaf om met elkaar door die prachtige tulpen te lopen. Als kids door een snoepwinkel; iedereen wikkend en wegend welk nieuw ras een aanwinst voor je kraam kan zijn. Een goede, gevarieerde bollenkraam is toch de basis voor ondernemingssucces. Natuurlijk helpen de huidige goede prijsvorming van de tulpen en de voorspoedige bollenverkoop aan de positieve stemming in het vak. Dat hebben we als vak ook nodig want er liggen voor ons voldoende uitdagingen in het verschiet om te tackelen. We zijn daarom in ieder geval erg blij dat we elkaar als vakgenoten fysiek kunnen en mogen ontmoeten tijdens de Vaktentoonstelling.

Mogelijk kunnen we dan ook verder nagenieten van de prestaties van onze topper Irene Schouten. Prachtig is om te zien hoe zij zich heeft ontwikkeld als schaatsster; de vorige Olympische Spelen alleen nog actief op de mass-start. Nu kanshebber op vier gouden medailles en mogelijk zelfs de titel “Koningin van de Spelen”. In de tijd dat ik deze column schrijf, konden we afgelopen zaterdag genieten van de eerste gouden plak die ze te pakken heeft. Zoals haar vader Klaas zei; “nu kan het een heel mooi toernooi worden voor Irene”. Het is niet alleen de sympathieke en fijne uitstraling van Irene waar ik, net als vele anderen, zo van kan genieten maar ook de geweldige mentaliteit van haar en haar familie; keihard werken, ondernemen, afzien, genieten maar ook op een positieve manier omgaan met verdriet en teleurstelling. Echte ambassadeurs voor de tulp, het vak, het ondernemerschap maar ook de menselijke maat. Dank je/jullie wel hiervoor.

De afgelopen jaren hebben we met z’n allen ervaren dat het leven niet altijd over tulpen gaat; laten we dan met elkaar volop genieten als er iets moois te beleven valt.

Pieter Vlaar – Business Development Manager Vertify

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl