19°C
Overcast clouds

Roos Smit zoekt de pareltjes onder de streekproducten 

Ze wonen aan de Noordervaart tussen Stompetoren en Alkmaar. Een drukke doorgaande provinciale weg. Roos en Vincent Smit zagen iedere dag al die auto’s voorbijgaan en dachten: “Als we een melktap bij onze melkveehouderij neer zetten, en als slechts de helft van al die voorbijgangers een litertje melk meeneemt. Dat is goede handel.” De melktap kwam er met een boerderijwinkel en door het succes groeide het verkooppunt aan Noordervaart 188 bij Stompetoren uit tot een heuse gezellige boerderijwinkel met alleen maar mooie streekproducten. 

Het idee ontstond in 2019 toen Roos Smit haar baan in de horeca maar moeilijk kon combineren met een gezin met jonge kinderen en het melkveebedrijf dat haar echtgenoot en haar schoonvader runden. “Het voegde gewoon niet meer in het gezin met werken buiten de deur.” Roos Smit werd wel altijd gelukkig van de omgang met mensen maar een melktap is zelfbediening en Smit zag de mensen dan wel, maar zou op deze manier bijna niemand van de klanten spreken. Daarom wilde ze daar een boerderijwinkel bij om zo wel de mensen te ontmoeten die hun boerderij aandeden. 

Streekproducten 

De kracht van de boerderijwinkel ‘Smit’s Boer en Goed’ is de focus op regionale producten. Roos Smit: “We zijn zo goed in landbouw dat mag wel meer gewaardeerd worden. Daarom verkopen we heel veel mooie producten uit de Schermer en omgeving.” Smit somt op wat ze onder andere verkopen. “Verse melk en vlees van eigen dubbel doel koeien, groenten uit het seizoen, waaronder deze winter spruitjes, wortelen, uien en allerlei soorten kool. Boerenkaas uit de Beemster, ontbijtgranen, vruchtensappen, heel veel soorten jam, bonen en boerenbrood uit Edam. Maar ook cadeau pakketten, mezenbollen en vogelvoer. 

Passie 

Op de boerderij van de familie Smit wordt gewerkt met passie voor het vak, de dieren en het land. In de boerderijwinkel liggen daarom ook alleen producten van vakbroeders die dezelfde passie hebben om een eerlijk, gezond en goed product te leveren. “Ik ben altijd op zoek naar de pareltjes onder de streekproducten uit deze regio.” Vertelt Roos Smit met een passie die gelijk staat aan die van de producenten waar ze haar product haalt. Bij Smit kan de klant altijd even in de stal kijken. Belangrijk volgens Smit. Op die manier kan ze met boerenverstand voorlichting geven over de agrarische sector. Ze stelt dat op hun bedrijf heel goed voor de dieren zorgen en dat mag je dan ook laten zien. 

Delen 

“Ik ben gezegend dat  ik hier mag wonen.” Zegt Roos Smit. Ze geeft aan dat ze veel waardering heeft voor de vrijheid die ze heeft  op hun boerderij en ze vindt het een mooi idee om dat gevoel te delen met haar klanten. Ze geniet in ieder geval iedere dag van het contact met haar klanten. Meer info: smitsboerengoed.nl 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl