0°C

Stimuleer de gezondheid met producten uit de regio

Nu er weer enkele weken aan de lockdown zijn geplakt en het terrasje in de zon nog niet in zicht is, heb ik de balans opgemaakt van het effect dat het Covid-19 virus heeft op mijn persoonlijke leven en daar hoort ook de Westfriese Tafel bij. In januari 2020 ben ik mijn eigen bedrijf gestart, waarbinnen ik actief ben op het gebied van voedingsadvies in zorginstellingen en leefstijladvies aan particulieren om Alzheimer te voorkomen en terug te dringen. Achteraf niet echt het ultieme moment want Covid-19 maakte in maart meteen aan einde aan de projecten in zorginstellingen en persoonlijk contact met ouderen werd ook bepaald niet geadviseerd.

Zakelijk werd er dus flink op de rem getrapt en de toch al wat schaarste inkomstenstroom droogde snel op. Daar kwam bij dat de kinderen thuis les kregen via een gammele internetverbinding en met drie of vier personen tegelijk van het internet gebruik maken bleek geen optie. Het zakelijk zoomen leverde regelmatig een, meestal niet al te aantrekkelijk stilstaand beeld op en de communicatie verliep met horten en stoten. Het werk op het agrarische bedrijf loopt natuurlijk gewoon door, maar de prijzen zijn vanwege het uitvallen van de afzetmarkt (horeca en evenementen) niet veelbelovend. Wel werk, weinig inkomen dus. Kortom: we hebben nu allebei een dure hobby. Maar de positieve kant is dat we er wel alle tijd en ruimte voor hebben. We wonen ver weg van alles en iedereen op een boerderij, waar veel mogelijk is. Ik heb me dan ook nooit opgesloten gevoeld of beperkt in mijn vrijheid. Sterker nog, ik ben langzaam maar zeker het leven in een bubbel gaan waarderen.

Het heeft even geduurd, maar ik ben inmiddels gewend aan onze nieuwe leefstijl. Ik wandel veel met vriendinnen of individuele gezinsleden, wat me veel energie, vitamine D en mooie gesprekken oplevert. Op die dagen slaap ik ook fantastisch! We eten super gezond, vooral verse groenten. Wat het extra leuk maakt, is dat ik nu de tijd heb om mijn groenten zelf te halen bij verschillende agrarische bedrijven in de regio en uitgebreid te koken. Nu ben ik geen sterren kok, maar onze Westfriese Tafel kok Onno Kokmeijer is dat wel en hij laat zien dat je met producten uit Westfriesland heerlijk kan koken. Kijk maar eens op www.westfriesetafel.nl bij recepten. En als je er dan toch bent, dan is het leuk om de verhalen te beluisteren van al onze telers.

Met dank aan de Ondernemers Federatie Medemblik maken we binnenkort een luisterroute door Westfriesland langs al onze telers, waar je ter plekke Corona-proof het verhaal achter de ondernemer kunt beluisteren en die prachtige producten kunt kopen. Maak van de nood een deugd en geniet van al het moois dat Westfriesland te bieden heeft, juist nu! U ondersteunt daarmee uw eigen gezondheid én de gezondheid van de regio. Boeren, telers en andere producenten uit de regio zijn u dankbaar.  

Mirjam Bus

Voorzitter Stichting Westfriese Tafel       

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl