0°C

600 jaar Grootslag: vier de vruchtbare geschiedenis

De oudste polder viert een jaar lang feest en de aftrap is op 8 juli, maar ook op zondag 9 juli te bezoeken. De poldermarkt is tegenover de ingang van het Streekbos met de film van het Grootslag, foto`s en schilderijen van het Grootslag. Op beide dagen gaat de markt om 10 uur open en deze duurt tot 18.00 uur.

Op zaterdag om 11 uur wordt het feestjaar geopend door de dijkgraaf en de vier burgemeesters van het Grootslag. Hier wordt een bord onthult met de oorkonde van 600 jaar terug. Gelijktijdig zijn ook de fietsroutes geopend. U kunt de link van de fietsroute vinden op grootslag600.nl of op boerenentuinderspakkenuit.nl U kunt hier ook een geschreven route downloaden.

Om 13.00 uur komen er een paar zangeressen die het feest gaan opluisteren. Tijdens de markt is ook aan de kinderen gedacht. De gehele dag kunnen zij zich vermaken bij Moi Speulen, die diverse activiteiten heeft en voor een klein bedrag kunnen de kinderen meespelen, ponny rijden, cubcakes maken e.d.. Tevens kunt u op zaterdag en zondag een bezoek brengen aan IVN en op zondag bij Orion. En natuurlijk met mooi weer ook naar het strandje lekker zwemmen. Alle ingrediënten zijn er voor een mooi dagje uit,

Later is het jaar kunt u meevaren met de historische vaartochten. Een van de vaartochten op 5 augustus is geheel verzorgt. Hou de sites in de gaten want er gaat nog veel meer gebeuren.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl