0°C

Activiteit: Hooidag Ecoproject

Ontdek hoe leuk het is om samen een hooiberg te maken! En leer tegelijkertijd hoe dit de biodiversiteit helpt. Zaterdag 27 augustus is de jaarlijkse IVN-hooidag in het Ecoproject van het Streekbos. Kom je ook helpen? Het is redelijk licht werk dat met een groep van max.10 mensen binnen een paar uur is gepiept.

Natuurlijk is er ook tijd voor een ‘natje en droogje’. Medewerkers van het Recreatieschap West-Friesland zorgen ervoor dat de kruidachtige vegetatie is gemaaid. Moeilijk bereikbare plekken worden met de zeis aangepakt. De harken en draagberries worden beschikbaar gesteld door Landschap Noord-Holland. Na afloop wandelen we door het Ecoproject om de resultaten te zien die de vorige werkdagen hebben opgeleverd. Bij de maandelijkse inventarisatie is vastgesteld dat plantenvariatie toeneemt en dieren er ook baat bij hebben.

IVN West-Friesland ontvangt de deelnemers om 9.00 uur met koffie in het Streekbos Paviljoen te Bovenkarspel. Start 9.30 uur. Kom je helpen?

Wanneer: zaterdag 27 augustus bij het Streekbos. Tijdstip: 9:30-12:30. Opgave via willem@ivn-westfriesland.nl. Locatie: het Streekbos (Veilingweg 21a, 1611BK Bovenkarspel).

Foto: Hooidag (foto van Toos Brink)

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl