Agribusinessclub: 110 bedrijfsbezoeken sinds 1998

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De kern van de Agribusinessclub NHN is werken voor en met bedrijven uit de gehele agrarische keten. Samen in de keuken kijken van boeiende bedrijven, netwerk uitbreiding en kennis opdoen aldus voorzitter Evert Lassche. De afgelopen 23 jaar zijn maar liefst meer dan 110 innovatieve en boeiende, vaak onbekende bedrijven met bijzondere activiteiten, bezocht door het netwerk.

De Nederlandse Agribusiness is toonaangevend in de wereld. In welk land je ook komt, er wordt met respect en waardering gepraat over de kennis en ondernemerschap vanuit ons land. De toenemende wereldbevolking en de behoefte aan meer en gezonder voedsel maakt dat de Agribusiness ook in de komende jaren één van de meest kansrijke sectoren voor sterke economische ontwikkeling is in de regio Noord-Holland Noord.

Vaak zijn de bedrijfsactiviteiten volop zichtbaar in het open landschap. Denk aan de tulpen, koeien en de vele gewassen die geteeld worden. Maar er zijn ook heel veel sterke innovatieve bedrijven die in de regio minder zichtbaar en herkenbaar wereldwijd hard aan de weg timmeren. Soms zijn de internationale contacten en bekendheid vaak groter dan die in deze regio.  Ook zijn de ondernemers vaak sectoraal en in ketens georganiseerd waardoor er minder contact is met collega ondernemers uit andere branches.

Vanuit deze achtergrond is de Agribusinessclub NHN in 1998 ontstaan uit de behoefte om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen, kennis op te doen en in de keuken te kijken bij innovatieve collega ondernemers. Het is inmiddels hét economische netwerk voor de Agribusiness in de regio. Een netwerk van bedrijven, producenten, leveranciers en dienstverleners die de hele breedte van de agrarisch bedrijfstak vertegenwoordigen.

De Agribusinessclub NHN komt ongeveer zeven keer per jaar bij elkaar. Informele ontmoetingen bij innovatieve vooruitstrevende bedrijven. Regelmatig worden tijdens deze bijeenkomsten ook individuele afspraken gemaakt voor zakelijke vervolgactiviteiten.

Het biedt een platform om relevante thema’s rondom ondernemerschap, actuele regel- en wetgeving, landbouwsystemen en innovaties met elkaar te bespreken en daarover onderlinge kennis uit te wisselen. De ontwikkelingen gaan snel, zeker ook in deze sector en daarom is het belangrijk op de hoogte te blijven. De kennis en ervaring van producenten, toeleveranciers en deskundigen vormen samen een belangrijke bron van informatie en vaak ook inspiratie.

Deze cijfers gaan nog meer spreken als je in de keuken mag kijken van innovatieve ondernemers die aan de basis staan van deze successtory.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten of geheel vrijblijvend een bijeenkomst meemaken? Neem contact op met het secretariaat via 0228-322524 of kijk op de website www.agribusinessclub.nl of de Facebookpagina

Quotes van leden:

Lid Sjon de Lange van Polytechniek: “Het is goed met regionale bedrijven in contact te komen en achter de schermen te mogen kijken omen meningen uit te wisselen en (on)verwachte oplossingen te bespreken. Dit is voor alle leden ene kans zich nog verder te ontwikkelen”

Nico Groot van Albert. Groot BV in Schagerbrug. “De Agribusinessclub is een actieve club die via innoverende bedrijfsbezoeken mijn agrarische netwerk vergroot.”

 Erik Buysman van Buysman Kruiden in Andijk: “Een fijne groep ondernemers, waarmee we in ongedwongen sfeer interessante bijeenkomsten hebben en bedrijven bezoeken”

Programma 2021 (onder voorbehoud van Corona maatregelen)

7 juli – Garnalenboot Wieringen

8 september – Kapiteyn Groep in Breezand

13 oktober – Enza in Enkhuizen

10 november – B4Agro in Warmenhuizen

Leden van de Stuurgroep:

  • LMI Noord-Holland (Evert Lassche, voorzitter)
  • Koopman en Co Accountants en Belastingadviseurs (Hans Kooijman penningmeester en Richard Ooijevaar secretaris).
  • Au Boulot Coördinatie (Judith Albers)
  • ADAMA Northem Europe BV (Jan-Willem van der Klugt)
  • Vleeskuikenhouderij Bus (Mirjam Bus)
  • LTO Noord (Ard Mooij)
  • Rabobank (Marco Dorsman)

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl