0°C

Boeren en tuinders pakken uit met 100 jaar Overhaal in Broekerhaven

Het wordt dit jaar de derde editie van ‘Boeren en tuinders pakken uit in de zomer’. Tijdens deze actie organiseren boeren en tuinders door heel Nederland leuke activiteiten voor iedereen.

‘Er wordt veel gepraat over de kloof. Maar met alleen praten los je niks op. We nodigen daarom iedereen uit om deze zomer te genieten van het platteland. Er zijn ontzettend leuke activiteiten, voor iedereen’, zegt LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins. ‘De activiteiten zijn door het hele land. De afgelopen jaren werden mensen er echt blij vanen wij hopen ook dit jaar weer heel veel mensen blij te maken en een leuke ervaring te bezorgen.

Boeren en tuinders pakken uit in de zomer
Kom deze zomer langs bij boeren en tuinders en geniet van leuke activiteiten op het platteland. Ga langs bij de wijnfeesten, loop door de maisdoolhof, ga naar een rondleiding op een boerderij, kies voor een workshop koe schilderen of ga koeien knuffelen. Alles is deze zomer mogelijk op het platteland. Kijk voor alle activiteiten bij jou in de buurt op boerenentuinderspakkenuit.nl.

Initiatief
Deze zomereditie is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL. Boeren en tuinderszorgen dagelijks voor ons eten en drinken en dat we kunnen genieten van bloemen en planten in en rondom het huis. Zij werken aan het landschap, een mooie groene leefomgeving, versterking van biodiversiteit en duurzame energie én bieden recreatiemogelijkheden aan voor plezier in eigen land en omgeving.

Meer informatie: boerentuinderspakkenuit en grootslag600.nl.

Mensen met schuit gezocht

Om op 30 juli voor 100 jaar Overhaal extra luister bij te zetten zoeken we mensen die een schuit hebben en deze nostalgisch willen opsieren. We gaan dan in optocht varen naar de Overhaal.

De Overhaal was een van de belangrijkste Overhalen. Hier werd al het product met schuit en al de haven in getakeld om de tuinders de mogelijkheid te geven om hun verkochte product af te leveren bij de boten van de kopers van hun product. De boten gingen onder meer naar Amsterdam, Duitsland en Denemarken. 100 Jaar geleden was het al bekend dat de beste kwaliteit en de mooiste producten uit het Grootslag kwamen. Wilt u met uw schuit meevaren geef u dan op zodat u alle informatie krijgt trudebuysman@gmail.com.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl