0°C

Doen als Toen op ze Westfries bij Museumboerderij

Doen als Toen op ze Westfries op zundeg 23 juli van 11.00 tot 15.30 uur bai de boereplaas van Adriaan Donker an de Koningspade 31 in Hoogwoud.

Museumboerderij West-Frisia en de vereniging Behoud Westfries Kostuum gaan op zondag 23 juli van 11.00-15.30 uur weer Doen als Toen In en om de prachtige boerderij zijn die dag  veel mensen in Westfriese kleding te bewonderen. Kleding uit de tijd van toen, zo rond 1900.  Ze zijn er aan het handwerken of met wat anders bezig. Vanaf 12 uur wordt er eten van toen geserveerd  zoals bonensoep en verloren brood zoals de Westfriezen wentelteefjes noemen. En wie weet is er nog meer heerlijk ouderwets eten.

Er zijn veel spelletjes voor de kinderen – voor hen is er ook een rek en een koffer met kleding zoals de kinderen die toen droegen. Elk kind dat komt mag zich verkleden en voor wie dat wil wordt er een mooie foto van gemaakt. De entree is € 4,- en dat is op deze dag inclusief het bezoek van de museumboerderij .

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Aan de Koningspade 31, even buiten Hoogwoud, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan.     

Het lijkt alsof de bewoner even weg is en zo weer thuis kan komen. Het bijzondere van het museum is , dat het is ontstaan door de gedrevenheid van Adriaan Donker, de laatste bewoner. Door zijn verzameldrang en grote belangstelling voor de Westfriese cultuurhistorie bracht hij een bezienswaardige collectie bijeen. Sinds zijn overlijden wordt het museum in stand gehouden door de Adriaan Donker stichting en een groep actieve vrijwilligers, die u graag van alles vertellen over al het moois in en om de boerderij.

Bij de museumboerderij staat de Kapberg, een horecaruimte in huiselijke stijl met een fantastisch uitzicht over de omgeving en omringende weilanden.Er is koffie met krentemik, maar ook een lekker lokaal biertje en nog meer.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl