0°C

Expositie ‘Uitgemolken’ een eerbetoon aan ‘Oer- Wieringers’

In de periode van 30 juli t/m 4 september organiseert de Culturele Kring Wieringen in samenwerking met de Foto Biënnale Wieringen een boeiende foto – expositie.

De expositie vindt plaats in de Oosterlanderkerk en vormt een ‘sneak preview’ tussen de succesvolle FBW 22 en de FBW 24 die al in de steigers staat.

‘Uitgemolken’ schetst een beeld van authentieke Wieringers in de laatste fase van hun beroepsleven. Vier boeren en twee vissers vertellen middels foto’s en tekst over de geschiedenis en de toekomst van hun bedrijf. Ze zijn vertegenwoordigers van de volksaard, het karakter, van de gemeenschap en zijn daarnaast mede verantwoordelijk onze natuurlijke omgeving. Geportretteerden tonen wat hen drijft, de passie voor het bedrijf, de dieren en de natuur maar ook voor elkaar en de gemeenschap. De expositie is een eerbetoon aan de mensen die Wieringen vorm en inhoud hebben gegeven.

Drie fotografen en een journalist (Kenneth Stamp, Remco Zwart, Hanna ‘t Sas en Evert Marsmans) schetsen een beeld van oude Wieringers in beroepsgroepen die onder druk staan, boeren en vissers. Zoals zij hun bedrijf bestierden, gaat dat in de toekomst niet meer lukken. ,,De foto’s laten mensen zien die hun brood verdienden in de oudste bestaansvormen die er zijn. Bestaansvormen die aan het verdwijnen zijn. Boerderijen veranderen in industriële agrarische ondernemingen, vissen kan alleen nog tussen de regeltjes door. Hoe kijken de oude inwoners van Wieringen naar de geschiedenis en de toekomst van hun leefomgeving?”

Bij de expositie wordt een fraaie tentoonstellingscatalogus uitgegeven. Het boekwerk bevat naast de foto’s van de expositie ook de verhalen die deze ‘Oer-Wieringers’ ons te vertellen hebben. De catalogus kost 17,50 euro en is verkrijgbaar in de kerk.

Tickets
‘Uitgemolken’ is te zien tot en met 4 september in de kerk te Oosterland. Ze is te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 13.30 uur tot 16.30 uur. De entree bedraagt vijf euro. Tickets zijn verkrijgbaar via de website, en in de kerk zelf. Ook ticketverkoop bij de Wieringer Boekhandel en bij B&B Op Zestien. Beide in Hippolytushoef.

Informatie over expositie en catalogus is te vinden op zininoosterland.nl en fotobiennalewieringen.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl