0°C

Je vergeet de tijd bij Vlindorado in Waarland 

Het was volgens algemeen manager Mike Dekker een min of meer onverwachte verandering. Maar het omtoveren van een bloemenkas waar snijbloemen van het soort Anthurium gekweekt werden, naar een plek met bijzondere tropische planten en een vijftigtal vlindersoorten heeft zijn vruchten wel afgeworpen en trekt jaarlijks inmiddels tienduizenden bezoekers. 

Zo’n 15 jaar geleden zakten de prijzen voor snijbloemen volledig in en besloot de familie Dekker af te bouwen met het kweken van bloemen en zetten ze de stap richting recreatie. Mike Dekker: “We hadden al een bloemenstal en kleine tropische tuin voor bladproductie van de boeketten. Het idee was om van de kas een vlindertuin te maken en daar een toeristische attractie van te maken.” Het plan werd uitgevoerd en het succes liet niet lang op zich wachten.

Tropisch regenwoud 
Volgens Dekker kun je bij Vlindorado terecht voor een mooie dag uit in een relaxte sfeer en er is echt voor alle leeftijden wel iets te beleven. Een kas vol met tropische planten, waarvan je verschillende soorten alleen in de kas van de familie Dekker kunt bekijken in Nederland. Terwijl je door de kas wandelt waan je je bijna in een tropisch regenwoud waar de vlinders om je hoofd fladderen. Vlinders in alle soorten, maten en kleuren op zoek naar het voedsel dat verspreid over de kas wordt aangeboden. 

Vogels en vissen 
Naast diverse soorten vlinders zijn er meerdere dieren te zien in het kassencomplex. In een apart deel van de kassen vind je prachtige kleurrijke vogels zoals bijvoorbeeld de witwangtoerako’s, roul rouls, wevervogels, gouldamadines en bourkeparkieten. Verspreid over het kassencomplex zijn vijvers met o.a. schildpadden, goudvissen en grote koi karpers. Alle dieren kunnen van korte afstand bekeken worden.  

Avontuur 
Voor de kinderen zijn avonturenpaden aangelegd met spannende bruggetjes en stapstenen over het water. Bovendien krijgt iedereen bij binnenkomst een kaart met vlinders en vogels en kunnen zo zelf op onderzoek uit. Er zijn speelhuisjes in een grote zandbak bij het terras waar rustig iets gedronken kan worden. Daarbij ligt er in het kassencomplex ook nog een mini golfbaan. 

Compleet dagje uit 
Vlindorado biedt haar bezoekers een volledig dagje uit voor alle leeftijden. Ideaal voor dagen met slecht weer, terwijl het bij mooi weer ook goed toeven is op het complex. Vlindorado is open vanaf half februari tot half november en is in deze periode dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur behalve op zon- en feestdagen dan zijn de openingstijden van 11.00 tot 17.00 uur. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Kinderen van 2 tot 12 jaar betalen € 7,95 en volwassenen € 9,95 per persoon en er zijn mogelijkheden voor combitickets met minigolf. U vindt Vlindorado aan Smeetsweg 12 in Waarland. Meer informatie is te vinden op vlindorado.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl