0°C

Komende week voor boeren en tuinders pakken uit

Het is dit jaar de derde editie van ‘Boeren en tuinders pakken uit in de zomer’. Tijdens de actie organiseren boeren en tuinders door heel Nederland leuke activiteiten voor iedereen. Komende week voor boeren en tuinders pakken uit is op een rij gezet.

Maisdoolhof Bij-Boergondisch
Geniet van het buitenleven, heerlijk wandelend door het maïs, waarbij bezoekers zigzaggend verschillende vragen tegenkomen en op zoek gaan naar de oplossing van het raadsel rond Super Koe.
Er is de keuze uit twee verschillende speurtochten: de Super Koe tocht voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en de tocht voor kinderen vanaf 7 jaar. (sommige vragen met hulp van ouder/begeleider).

Aan het eind van de route, in de winkel, krijgen de kinderen na inlevering van het antwoordenkaartje, een leuk presentje. Aanmelden en entree voor het maisdoolhof is bij de boerderijwinkel van Bij-Boergondisch. De winkel is te vinden in de schuur aan de linkerkant van het erf. Volg de borden. Het is mogelijk om te pinnen.

Het maisdoolhof zal vanaf +/- eind juli tot ongeveer half september geopend zijn en is te vinden aan de Grutteweide nr 2 in Wervershoof.

Viering 100 jaar Overhaal
Op 30 juli zijn er festiviteiten in verband met de viering van het 100-jarig bestaan van De Overhaal in Bovenkarspel. Activiteiten zijn onder meer een markt, varen, waterspelletjes enz. Locatie: Broekerhaven Bovenkarspel. U kunt met uw eigen schuit meevaren naar de Overhaal. Geef uw schuit een nostalgisch tintje en je kunt er een leuke prijs mee verdienen. trudebuysman@gmail.com voor opgave en vertrektijd

Helpen met de koeien bij boer Arie
Ben jij gek op koeien? Dan is dit jouw kans!
Je kunt elke woensdag in augustus mee met boer Arie om koeien op te halen uit de wei. De koeien lopen vaak aan de overkant van de weg. Je kunt helpen het verkeer te regelen om zo de koeien veilig te laten oversteken. Je kunt ook kijken bij het melken en helpen met kalfjes voeren.

Doe stevige schoenen aan!
Aanvang 16.00 uur tot ongeveer 18.00 uur (kijken bij het melken)
Toegang is gratis. Aanmelden bij Arie Schouten, tel. 06-575 848 01 of 06-114 423 50

Historische Vaartocht
Vaar mee met een authentieke polderschuit, tijdens de tocht wordt verteld over de historie van het gebied. We vertrekken om 13.30 uur bij de molen Ceres aan de Broekerhavenweg in Bovenkarspel. De tocht duurt tot ongeveer 17.30 uur.

Vooraf kunt u ook een bezoek brengen aan de molen, deze is open om 13.00 uur (de molen wordt momenteel herbouwd omdat hij 1 januari 2020 is afgebrand).

Data: 3, 10, en 18 augustus
Kosten: Volwassenen € 9,- p.p. Kinderen € 4,50 p.p.

Aanmelden
Opgeven bij Trude Buysman via mail of telefonisch 06-36171778 (vol = vol)

Kijk voor meer info op boerenentuinderspakkenuit.nl of op grootslag600.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl