0°C

Lunchlezing historicus Henk Looijesteijn

Historicus Henk Looijesteijn geeft een gratis lunchlezing op dinsdag 9 mei bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De lezing heet ‘Droge voeten door de eeuwen heen’. Van oudsher hebben de waterschappen in Noord-Holland als voornaamste taak: hoe houden we droge voeten?

In een laaggelegen land gaat dat niet vanzelf. In het kader van de Nationale Molen- en Gemalendag (13 en 14 mei) vertelt Henk Looijesteijn welke oplossingen in de loop der tijden werden bedacht om de Noord-Hollanders droge voeten te laten houden.

Aan de hand van monumenten uit het bezit van het hoogheemraadschap geeft Henk Looijesteijn een overzicht van de ontwikkeling van bemalingstechnologie van de middeleeuwen tot de 21ste eeuw.

Dr. Henk Looijesteijn (Breezand 1973) is historicus. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en het Europees Universitair Instituut. Hij is fellow bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis te Amsterdam en voorzitter van de vereniging Ondernemers in Geschiedenis.

Gratis toegang
De lunchlezing vindt plaats op dinsdag 9 mei 2023 in het hoofdkantoor van het hoogheemraadschap, Stationsplein 136, 1703 WC Heerhugowaard. Aanvang 12:30 uur, einde 13.00 uur. Gratis toegang. In verband met beperkte parkeergelegenheid raden we aan om met het OV te komen. Bezoekers kunnen zich aanmelden voor de lezing op hhnk.nl en Lunchlezing – Henk Looijesteijn – Droge voeten door de eeuwen heen via surveymonkey.com.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl