Nieuwe expositie ‘Verzamelen’ bij Museum Sow to Grow

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Het Interactieve Museum Sow to Grow in Enkhuizen is weer open en viert dit door middel van een bijzondere expositie met de naam ‘Verzamelen’. Verzamelen is ook één van de 7 processtappen die het museum benoemd om het belang van plantenveredeling te verduidelijken. 

Wat is er mooier dan twee Enkhuizer verzamelaars aan u voor te stellen met als gemeenschappelijk thema: Afbeeldingen uit de land- en tuinbouw. 

Oud ‘zaadman’ Gérard Urselman zit het verzamelen van zaaiers in het bloed. Uit zijn jarenlange en uitgebreide verzameling is een selectie gemaakt voor deze expositie. Overtuigt u van de mogelijkheden van deze hobby. 

Zaaiers vind je in vele gedaantes, als symbool van nieuw leven en als een hoopvolle en verwachtingsvolle toekomst. 

Jan van Cuijk maakt indruk met zijn verbazingwekkende hoeveelheid blikken met agrarische afbeeldingen, bestemd als verpakking van o.a. appelstroop en verschillende soorten gelei voor consumptieve doeleinden. 

Extra interessant is de ontwikkeling van appelstroop verpakkingen. Werd aanvankelijk appelstroop in blik verpakt, na de tweede wereldoorlog kwamen karton, glas en tegenwoordig plastic in beeld. 

Van Cuijk beperkt zijn verzamelwoede niet alleen tot blikken, maar ook postzegels uit de gehele wereld en stempels met een agrarische uitstraling hebben zijn interesse. De postzegels hebben eveneens met zaaien te maken. Ze laten zien hoe het zaaien zich in de loop der jaren ontwikkeld heeft en hoe de grond op het zaaien voorbereid wordt. 

Beide bijzondere collecties laten u op een andere wijze kennis maken met het Museum Sow to Grow. Het museum toont wat de bijdrage van plantenverdeling is aan de verbetering van de wereldvoedselsituatie, gezondheid en het welbevinden van de mens nu en in de toekomst.  

Het Interactieve Museum Sow to Grow bevindt zich in de Westerstaat 111 in Enkhuizen en is geopend van woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur. 

Bezitters van de Museumkaart hebben vrije toegang. 

Toegang voor bezoekers van 13 jaar en ouder is alleen mogelijk met een geldige QR-code. Tijdens het bezoek aan het museum is een mondkapje verplicht, verzoeken wij u de handen te ontsmetten en zoveel mogelijk een afstand van 1,5 meter tot elkaar aan te houden. 

Museum Sow to Grow houdt ons aan de richtlijnen van de overheid ter attentie van het Covid-19 virus. 

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl