NLvoedt: trots op Nederlands voedsel 

NLvoedt- trots op Nederlands voedsel!

Op dinsdag 1 juli 2025 opent demissionair landbouwminister Femke Wiersma het buffet van NLvoedt. Samenwerkende Nederlandse voedselmakers organiseren dit netwerkbuffet. Tijdens het NLvoedt evenement kunnen Eerste en Tweede Kamerleden, bewindspersonen, beleidsmakers en andere genodigden genieten van al het lekkers dat Nederlandse voedselproducenten te bieden hebben. Het is de derde editie van NLvoedt in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag.

Voor informatie over deelname en aanmelden voor het NLvoedt-event kunt u een email sturen naar: communicatie@nlvoedt.nl.

NLvoedt staat voor (h)eerlijke agrarische producten uit Nederland; zó van het land of uit de zee op het bord. Verzorgd volgens de allerhoogste standaarden. Met het evenement wordt aandacht gevraagd voor de belangrijke rol die Nederland speelt bij een zekere en gezonde voedseltoekomst voor Nederland, Europa en afnemerslanden buiten de EU. In een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend lijkt, is een evenwichtige Europese én nationale voedselstrategie van het grootste belang.

Veel belangstelling

De belangstelling voor NLvoedt is groot. Onder het groeiend aantal aanmeldingen bevinden zicht Eerste en Tweede Kamerleden, ministers, staatssecretarissen, vertegenwoordigers van overheidsinstellingen en ngo’s, media en verrassende prominenten. 

De vis- en agrofoodsectoren zijn trots op de prachtige, hoogwaardige voedselproducten die Nederland voortbrengt. Die trots wordt gedeeld tijdens NLvoedt door samen te eten, beleven en proeven van Nederland Voedselland.  

Voedselkwaliteit en voedselzekerheid

Tienduizenden Nederlandse voedselmakers zorgen dagelijks voor goede, voedzame producten op ons bord. Smakelijke, duurzame producten van hoge kwaliteit. Van regulier tot biologisch: boeren, tuinders, telers, jagers, vissers, vis-, zuivel- en vleesverwerkers doen dat met aandacht voor mens, milieu, klimaat en dier. 

Nieuwe technieken en productiemethoden zorgen voor steeds meer verduurzaming. Daar werken we hard aan. Nederlandse voedselproducenten blijven innoveren en werken steeds efficiënter. Bij het maken van producten worden zo min mogelijk grondstoffen en energie verspild. De Nederlandse jagers zorgen voor het behoud van gezonde wildpopulaties en faciliteren een afzetmarkt voor wildproducten. Zo ontstaan ook nieuwe oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan. Duurzaamheid heeft volop de aandacht! 

Van vis, vlees en zuivel tot fruit en groente: elke sector werkt met gecontroleerde kwaliteitssystemen, volgens strenge normen. Voor de hoogste kwaliteit en voedselveiligheid. Elke dag weer. Nederland staat van boer tot bord én van schip tot schap garant voor de beste producten, met de hoogste standaarden.  

Trots op Nederlands voedsel 

De Nederlandse bodem behoort tot de meest vruchtbare gronden van Europa. Nederlands kwaliteitsvoedsel voorziet in de grote voedselvraag binnen de grenzen van onze thuismarkt Europa. Ook buiten de EU is de vraag naar Nederlandse kwaliteitsproducten groot. 

Of het nu gaat om verrukkelijke vis, frisse tomaten, dorstlessend fruit, smaakvolle zuivel, kwaliteitskip of voedzame vleesproducten: Nederland voedt en daar zijn we trots op! 

Organisatie & partners 

NLvoedt wordt georganiseerd en aangeboden door samenwerkende, Nederlandse foodpartners. 
Hier vindt u de deelnemende partners www.nlvoedt.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl