13°C
Clear sky

Proeverij van eigen oogst in de Garden

Na het succes van de proeverij in juli gaan we op zaterdag 19 augustus op herhaling.  Kom tussen 11.00 en 17.00 uur smullen van de vers bereide hapjes met ingrediënten uit de ontdekkingstuin van Enkhuizen. Deze tuin is een waar natuurspektakel waar alle zintuigen worden geprikkeld met uitzicht op de prachtige Koepoort.

Midden in de Garden worden de lekkerste hapjes klaargemaakt van de geoogste groenten en kruiden. Een lust voor het oog én voor de maag. Kom verse tomaatjes met mozzarella en pompoensoep proeven en leer hoe je een courgette op zuur inmaakt. Ontdek de smaak van verschillende verse groenten uit de Garden. Uiteraard vergezeld van een kopje koffie op thee.

Voor bezoekers liggen gratis zakjes met insectvriendelijke bloemenzaadmengsels klaar. Ook bestaat de mogelijkheid om vers geoogste groenten tegen een vrijwillige bijdrage mee te nemen. Lekker om thuis in een gerecht te gebruiken.

Een visueel dessert
Naast alle snoeperij, zie en ruik je de mooie bloemen in de perken en een mooie compositie op de tafel die door vrijwilligers met liefde in elkaar is gezet. Op een leuke en leerzame manier zie je hoe groenten, kruiden en bloemen groeien in de tuin voordat ze in de winkel liggen. Doe tijdens deze proeverij inspiratie op voor je eigen tuin, ontdek groenten die onze voorouders op het menu hadden en maak kennis met experts op het gebied van telen en zaadveredeling.

Leuk en leerzaam
Een trots team van vakkundige vrijwilligers wendt hun kennis en kunde aan om de Garden te laten groeien en bloeien tot dé ontdekkingstuin voor liefhebbers van tuinieren. Voor een leuk uitje in de vrije natuur, met een educatief karakter.  
“In de Garden laten we zien wat onze grond te bieden heeft en welk belang het dient voor de voedselketen, een gezonde leefomgeving en toename van biodiversiteit. Leuk en leerzaam voor iedereen. Of je nu liefhebber bent van tuinieren of met je gezin erop uit wilt. Kom je proeven?” 

Openingstijden en bereikbaarheid
De Garden is elke zaterdag en zondag open van 11.00 tot 17.00 uur en bevindt zich recht naast de Koepoort, halverwege de Randweg naar het spoor. Eenvoudig te bereiken per fiets of auto. Parkeren kan op de parkeerplaats van Syngenta, Westeinde 62 te Enkhuizen. Op het terrein van de Garden zelf mag niet worden geparkeerd. 

 Kijk voor meer informatie op www.degarden.nl en www.enkhuizen.groei.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl