Stichting Bloeiend Zijpe organiseert activiteiten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stichting Bloeiend Zijpe is een 100 procent vrijwilligersorganisatie en zet zich met behulp van meer dan 200 vrijwilligers in om de polder Zijpe als mooiste Bollenstreek van Nederland op de kaart te zetten. “Wij willen iedereen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met dit grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld.”

Tussen de duinen en dijken van de gemeente Schagen vindt u in het voorjaar prachtige kleurige bollenvelden. “Wij willen een ieder – van heel dichtbij – laten genieten van de kleurenpracht en de fleurige bloembollenvelden in de polder Zijpe in de Kop van Noord-Holland.”

Dit voorjaar, in april 2022 organiseren zij voor de 15e keer de volgende evenementen:

Fietsdag

Op zondag 17 april 2022 is er een fietsroute uitgezet langs de bloeiende bollenvelden. De route is ongeveer 40 kilometer lang. Er zijn meerdere start- en finishlocaties. De kosten voor deelname zijn € 5,- per persoon en vanwege het jubileumjaar hebben zij na afloop voor iedereen een leuke attentie!

Crossloop

Op zaterdag 23 april 2022 organiseren wij een recreatieve crossloop over een afstand van 7,5 kilometer. De route gaat over de zandpaden tussen de bloeiende bollenvelden. De deelnamekosten zijn € 7,50 per persoon  en voor iedere deelnemer is er na afloop een leuke attentie!

De start- en finishlocatie is bij BolleNoord, Groteweg 9, 1756 CK ’t Zand.

Wandeldag

Dit jaar wordt de wandeldag georganiseerd op zondag 24 april 2022. Deze wandeldag is uniek. De bollenkwekers in het gebied geven speciaal voor de wandelaars op deze dag toestemming om over aangegeven zandpaden tussen de bloeiende bollenvelden te lopen. Er zijn routes uitgezet over meerdere afstanden en onderweg kunt u genieten van de gastvrijheid van de bollenkwekers-families. Deelname aan deze wandeldag kost € 9,- per persoon en voor kinderen € 4,- per persoon.

Meer informatie over deze evenementen kunt u vinden op onze website: www.bloeiendzijpe.nl.

Hier kunt u ook voorinschrijven tegen gereduceerd tarief.

Bloeiend Zijpe is ook te volgen op Facebook en Instagram.

Wees sociaal, deel lokaal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl