0°C

Tien jaar Tulp Festival Amsterdam

Tulp Festival Amsterdam

Tulpen geven kleur en glans aan Amsterdam in april 2024

In april 2024 zet Tulp Festival Amsterdam de hoofdstad voor de tiende keer vol met tulpen! De jubileumeditie geeft kleur en glans aan de hoofdstad in het vroege voorjaar. Kuipen en schalen vol tulpen verlevendigen straten en pleinen, perken en parken, bruggen en tuinen. De start van het jaarlijkse Tulp Festival valt dit keer samen met het Paasweekend. Traditiegetrouw het weekend waarin Amsterdammers en bezoekers van de stad massaal ‘naar buiten’ gaan. En hoe mooi is het dat zij begroet worden met massa’s kleurrijke tulpen in de openbare ruimte en in tuinen van musea en hotels, onder het motto ‘een tulp voor iedere Amsterdammer’. Tulp Festival Amsterdam stuurt je de hele maand april op ontdekkingsreis langs tientallen locaties met in totaal meer dan honderdduizend tulpen. In buurttuinen, parken en tuinen van musea en hotels komt de vroege voorjaarsbloem in de loop van april tot bloei. Tulp Festival fleurt woonbuurten op en de fotogenieke tulp laat zich overal prachtig vereeuwigen. Kijk op www.tulpfestival.com voor alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten.

Tulpenroutes
Tulp Festival Amsterdam vindt in april 2024 voor de 10e keer plaats. Nieuwe locaties in Noord zijn onder andere bij het indrukwekkende nog te openen Maritim Hotel. Andere, vertrouwde, plekken in Noord zijn de IJpromenade bij Eye, de Van der Pekstraat, Buikslotermeerplein, Zonneplein en Mercuriusplein. Net als voorgaande jaren is er een rode loper vanaf het Damrak de stad in, via Dam, Rokin, De Munt en Vijzelstraat. Vrolijk stemmende tulpen zijn te bewonderen op het Koningsplein, Leidseplein en Max Euweplein. Een tulpenroute leidt je op het Museumplein langs de musea naar het Concertgebouw. Op een wandeling in Oud-West vind je de tulpen op de buurtpleinen, zoals het Mercatorplein langs Kwakersplein, Bellamyplein, Witte de Withplein, Van Limburg Stirumplein helemaal naar het Frederik Hendrikplantsoen. Verderop in Nieuw-West verwelkomen tulpen je op het Osdorpplein, Plein 40 – 45 en Lambertus Zijlplein. Een vertrouwde aanblik in april zijn de tulpen op het Gelderlandplein in Zuid en in Zuidoost worden de stations gemarkeerd met tulpen.

Tulpen in het Vondelpark
Ter gelegenheid van de tiende editie van Tulp Festival Amsterdam komen er plateaus met drijvende tulpen in de vijver in het Vondelpark, tegenover Idfa/Park Zuid. Ook op verschillende horecalocaties in het park word je met kleurrijke tulpen verwelkomd.

Tulpen in de volle grond
Veldjes met 500 bloeiende tulpen zien we in de loop van april 2024 op tien verschillende buurttuincomplexen. Buurtbewoners plantten in november gezamenlijk de gratis gekregen tulpenbollen in het kader van het tienjarig bestaan van Tulp Festival Amsterdam. Wandelaars in het Amsterdamse Bos en in de fraaie Botanische Tuin Zuidas worden getrakteerd op verschillende soorten tulpen. Uitbundige tulpenpresentaties zijn ook te bewonderen in de tuinen van het Rijksmuseum, in de historische tuin van Huis Willet-Holthuysen en in de tuinen van het Hilton Hotel aan de Apollolaan, en het Waldorf Astoria aan de Herengracht.

Tulp Festival Amsterdam

Deelnemers Tulp Festival 2024
Deze deelnemers zorgen voor de zichtbaarheid van de tulp in het Amsterdamse straatbeeld gedurende de maand april 2024 en zolang de tulp in de volle grond bloeit: Amsterdam Tulip Museum, Amsterdamse Bos, Beurs van Berlage, Bijlmer Stations, BIZ OV Kalverstraat en Heiligeweg (Koningsplein, Muntplein), BIZ Leidseplein, Botanische Tuin Zuidas, Compagnon, Cruise Port Amsterdam, De Bijenkorf, Doubletree by Hilton Amsterdam Centraal, Euronext, Eye Filmmuseum, Gelderlandplein, H’ART Museum, Hilton Amsterdam, Huis Willet-Holthuysen, iBulb, Maritim Hotel, Museumplein, Mövenpick, NEMO Science Museum, Ondernemersvereniging Vondelpark, Osdorpplein, Plein 40-45, Rederij Kooij, Rijksmuseum, Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Nieuw West, Stadsdeel Noord, Stadsdeel West, UvA Roeterseiland Campus, Vondelpark, Waldorf Astoria Amsterdam, WFC Amsterdam.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl