19°C
Overcast clouds

Enza Zaden nummer één in toonaangevende Hillenraad100


Jaarlijkse ranking van honderd meest toonaangevende ondernemingen in Nederlandse tuinbouw

Het internationale groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden heeft de eerste plek op de Hillenraad100 in de wacht gesleept. De bekendmaking van de ranglijst vond vrijdag 4 november jl. plaats in het Kunstmuseum in Den Haag. Hillenraad100 beoordeelt de ondernemingen op basis van strategie, marktpositie, organisatie, performance, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Volgens de Hillenraad100 is een notering in de lijst een erkenning voor toonaangevend ondernemerschap.

Slechts 1 procent van de ondernemingen in het Nederlandse tuinbouwcluster haalt de Hillenraad100. Het Expertcomité van de Hillenraad100 roemt de innovatiekracht van Enza Zaden, de focus op technologie én markt en de internationale groei. Uit het juryrapport: “Enza heeft een ijzersterke positie en ligt vol op koers om blijvend bij te dragen aan betere en gezondere voeding voor de wereldbevolking. Indrukwekkend feit: ruim 460 miljoen mensen eten groenten die zijn voortgekomen uit de veredelingsprogramma’s van Enza.”

Jaap Mazereeuw, Chief Executive Officer van Enza Zaden: “Ik ben erg trots op deze erkenning voor ons familiebedrijf. Deze prachtige notering hebben we dankzij al onze medewerkers die zich dagelijks inzetten om de ambitie van Enza Zaden waar te maken: mensen over de hele wereld toegang te geven tot een breed scala aan gezonde groenten.”

Deskundig Expertcomité
Het onderzoeksteam van de Hillenraad100 analyseert de prestaties van de ondernemingen op basis van een zelf ontwikkeld bedrijfskundig model dat continu wordt verbeterd. Een deskundig Expertcomité staat het team bij. Deze uitstekend ingevoerde specialisten beoordelen op basis van hun specifieke expertise de geselecteerde ondernemingen. Naast de technische analyse voegen zij het sentiment van de markt toe, net als bij een notering op de aandelenbeurs.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl