0°C

KWS breidt groenteveredeling activiteiten uit met nieuw R&D Center in Andijk

New R&D Center KWS - Pop Vriend Seeds

Zaadspecialist KWS breidt zijn R&D-capaciteiten uit in Andijk, Nederland. Op een terrein van 10.000 m2 wordt een hypermoderne kas gebouwd, evenals een speciale voorbereidings- en onderzoeksruimte voor vollegrondsgroenten, inclusief een kantoor en laboratorium. De voltooiing van dit project staat gepland voor begin 2025.

Het nieuwe kassencomplex zal worden gebruikt voor onderzoek naar de vollegrondsgewassen spinazie, bonen, rode bieten en snijbiet. Een ander deel zal worden gewijd aan de fruitgewassen komkommer en paprika, met de nadruk op proeven met en reproductie van verdubbelde haploïde planten, die worden ontwikkeld op de onderzoekslocatie van KWS in Wageningen.

“De nieuwe faciliteiten in Andijk zijn een belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om onze strategische positie in de groentezaadmarkt te versterken,” zegt Frank Hollenberg, Site Manager Andijk. “Onze locatie in Andijk, in het hart van Seed Valley – het centrum van groenteveredeling in het noordwesten van Nederland – dient als centrale hub voor onze business unit Vegetables, waardoor we onze kernactiviteiten kunnen opschalen. De nieuw gerealiseerde ruimte stelt onze R&D collega’s in staat om meer en kwalitatief betere proeven uit te voeren. Hierdoor kunnen we onze innovatieve groenterassen die inspelen op de huidige uitdagingen die spelen bij telers en waardeketenpartners versneld ontwikkelen.”

Duurzame technieken omarmen

In een streven naar duurzame bedrijfsvoering zal het nieuwe R&D Center gebruikmaken van de kracht van 360 zonnepanelen die op het dak van het gebouw zijn geïnstalleerd. Hiermee wordt een hernieuwbare bron van elektriciteit voor de site in Andijk gecreëerd. Daarnaast zal het regenwater worden opgevangen om een grijswatercircuit in het hele gebouw te realiseren.

Achtergrond: Nieuwe Business Unit voor Vegetables

KWS is een van ‘s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van plantenveredeling. Met een geschiedenis van meer dan 165 jaar in de zaadindustrie, richt het bedrijf zich op plantenveredeling en de productie en verkoop van zaden voor maïs, suikerbieten, granen, koolzaad en zonnebloem. In 2019 kondigde het bedrijf zijn intrede aan in de groeimarkt voor groentezaden op lange termijn, gebaseerd op een greenfieldbenadering die organische groei inhoudt, aangevuld met de juiste overnames en de verkoop van rassen onder licentie. Dit omvatte de overname van het Nederlandse groenteveredelingsbedrijf Pop Vriend Seeds, een zeer belangrijke speler in de veredeling van spinazie en bonen. Daarnaast verwierf KWS in maart 2021 het Italiaanse groentezaadbedrijf Geneplanta S.r.l. (nu: KWS Vegetables Italia), een specialist in de veredeling, productie en verkoop van tomatenrassen. 

Tegelijkertijd concentreert KWS zich op het bemannen van de nieuwe bedrijfsdivisie en op het opstarten van eigen veredelingsactiviteiten in Brazilië, Spanje, Turkije, Italië, Nederland en Mexico. Daarvoor breidt de zaadspecialist voortdurend zijn netwerk van veredelingsstations uit, onlangs nog met een nieuw R&D-station in Navolato, Mexico. Het doel van KWS is om een strategisch significante positie in de groentezaadmarkt te ontwikkelen door zich te richten op veredeling op basis van de behoeften van de groentewaardeketen, waarbij de eindklant altijd centraal staat in de strategie.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl