4°C
Broken clouds

Versterking gezocht

Goed nieuws bij IVN West-Friesland: de € 5000,- van de Crowdfundingactie voor het Voedselbos (ten noorden van het Streekbos) is binnen! Dit is een enorme stimulans! Vandaag toevallig, maar de actie loopt nog een week door. Daarnaast heeft de IVN werkgroep Voedselbos nog andere donaties gekregen o.a. in de vorm van materiaal. Begin februari gaat het Clusiuscollege grondverzet uitvoeren. En daarna worden er ongeveer 70 bomen geplant. De eerste twee bomen staan er inmiddels  al en uitgebreide informatie over de boomplantdagen en de sponsoring volgt nog. Maar… 

IVN Natuureducatie is al 60 jaar actief in Nederland en de verbinder voor mens en natuur met 160 afdelingen. Daar is IVN West-Friesland er één van en hoofzakelijk actief in de natuur van het Streekbos en dependance het Egboetswater in Oostwoud. Momenteel zijn er 15 enthousiaste kleine en grotere werkgroepen actief in deze regio, variërend van (wilgen)knotter tot schoolgids én allemaal vrijwilliger.

Dat schept een band want iedereen is gelijk.

Dat we zo actief zijn is prachtig maar vraagt ook om een goed bestuur en daarvoor wordt versterking gezocht. Door gezondheidsreden, verlopen zittingstermijn en veranderende werkzaamheden (tijdgebrek) zullen tijdens de jaarvergadering een aantal bestuursleden aftreden. Gewenst worden een nieuwe penningmeester, secretaris en lid van het bestuur. IVN West-Friesland is een dynamische organisatie waar samen met bevlogen, enthousiaste collega’s wordt gebouwd aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur. Wie interesse heeft kan zich informeren en/of aanmelden bij Linda Smit via secretaris@ivn-westfriesland.nl of telefoon 06 24430197.

In 2022 bestaat IVN West-Friesland 50 jaar en samen hopen we er een prachtig jubileum van te maken!

Fotobijlage: Astrid Bijster en Anna de Waal:  Voedselbos in wording, de gidsen zijn er klaar voor!     

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl