-0°C
Broken clouds

GP Groot en loonbedrijf De West werken samen aan minder CO2-uitstoot

De ontwikkeling van brandstoffen is volop in beweging. De komende jaren moeten we in Nederland de overstap gaan maken naar schone en duurzame brandstoffen: brandstoffen waarbij geen CO2 vrijkomt. GP Groot werkt dan ook aan één doel: een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst. Loon- en verhuurbedrijf De West uit Westbeemster is al jaren vaste klant van GP Groot brandstoffen en oliehandel en volgt op haar manier de visie van zijn leverancier. Marcel Krul runt met zijn partner Marieke van Noort het loonbedrijf en gebruikt inmiddels het product Blauwe Diesel 20 als duurzame brandstof voor zijn machines. Een brandstof dat in plaats van de eerder gebruikte biodiesel geen motorstoringen meer geeft. Volgens Krul is de Blauwe Diesel 20 iets duurder, maar is het met de betere efficiëntie van de verbranding een goede investering.

Daisy Molenaar, verkoopadviseur voor de agrarische sector in de kop van Noord-Holland bij GP Groot Brandstoffen legt uit wat Blauwe Diesel 20 precies is. “Blauwe Diesel 20 is een dieselbrandstof die geschikt is voor gebruik in alle dieselmotoren. Blauwe Diesel 20 bestaat voor 80% uit fossiele diesel en voor 20% uit HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), de meest duurzame synthetische diesel die geproduceerd wordt uit afval en residuen van plantaardige oliën en vetten zoals gebruikt frituurvet.” Ook Molenaar roemt de efficiëntie van deze nieuwe brandstof, maar het grote voordeel is volgens haar een resolute daling van de uitstoot van CO2. “Blauwe Diesel 20 leidt direct tot een 18% lagere CO2-uitstoot en 5 tot 10% minder luchtvervuilende uitstoot dan normale diesel. Het gebruik van Blauwe Diesel 20 is de snelste en voordeligste manier om de milieu- en klimaatprestaties van een diesel aangedreven wagenpark of machines aanzienlijk te verbeteren. ”Klanten met een relatief nieuw machine park hebben volgens haar het meeste voordeel van dit product.

Werken met een lagere CO2 uitstoot is volgens Krul een belangrijke factor in het genereren van werk. “Er zijn inmiddels de nodige opdrachtgevers die bedrijven die werken aan een reductie van CO2 uitstoot, die zoals wij gecertificeerd zijn op de CO2-Prestatieladder, een voordeel geven bij de toezegging van een opdracht.” Hij stelt dat de investering in CO2 reductie een positieve bijdrage levert aan de omzet van het bedrijf. Marcel Krul neemt vanaf 2007 deel uit van de vennootschap en is samen met partner Marieke van Noort inmiddels eigenaar van het bedrijf. Een bedrijf dat dagelijks gemiddeld met 12 medewerkers aan de slag gaat. De belangrijkste werkzaamheden liggen in de melkveehouderij sector, zoals het verwerken van mest en de oogst van gras en mais. Daarnaast is loonbedrijf De West actief in grondwerk en cultuurtechnisch werk. Een bedrijf dat volgens Marieke van Noort een hecht team is dat werkt met korte lijnen, klantgericht gedreven is en gaat voor de beste kwaliteit werk. Daarbij ondersteund door de goede service van GP Groot. Molenaar: “Als er een keer een probleem is, is dat snel opgelost. Wij willen vooral de klant ondersteunen met de juiste brandstof en smeermiddelen voor zijn wagenpark en machines.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl