10°C
Scattered clouds

John Deere voorop in de race om nieuwste robottrekker. Startup progamma werpt zijn vruchten af

John Deere, de Amerikaanse fabrikant van trekkers en landbouwmachines in Amerika, heeft in 2019 een slim programma opgezet. Het programma heet Startup Collaborator Program en zorgt ervoor dat startup bedrijven met veel technische kennis worden ondersteund door John Deere. 

Het Startup Collaborator Program werd in 2019 opgericht om samen te werken met startups en om de kennis hiervan te gebruiken voor de klanten van John Deere. Ieder jaar worden er nieuwe startups toegevoegd aan het programma. Om de zoveel tijd neemt John Deere een startup bedrijf binnen het programma over. Op deze manier blijft John Deere voorop in de ontwikkeling van de nieuwste robottrekkers en andere machines.

Bear Flag Robotics
Het laatste bedrijf dat is overgenomen is Bear Flag Robotics. Zoals de naam al doet vermoeden is de startup gespecialiseerd in het ontwikkelen van roboticatechnologie. Zo heeft het bedrijf producten ontwikkeld waarmee trekkers autonoom over het land kunnen rijden. Via de computer en de mobiel heeft de agrariër overal controle over de machines. Op de website van het bedrijf zijn tal van filmpjes te bekijken waarin je trekkers ziet rijden zonder bestuurder. Complete akkers worden tot op de centimeter nauwkeurig geploegd door autonome trekkers. De technologie die hierachter zit is zeer interessant voor John Deere. Niet voor niets heeft het bedrijf 250 miljoen dollar neergelegd om Bear Flag in te lijven. 

Teleo
Bear Flag is niet het enige bedrijf dat meedoet in het startup programma. Ieder jaar komen er nieuwe startups bij. Zo waren er dat begin dit jaar maar liefst vier: Nori, NVision Ag, Scanit en Teleo. Op het gebied van robottrekkers valt vooral Teleo op. Teleo is gespecialiseerd in machines die op afstand te besturen zijn. Met de technologie van dit bedrijf kan John Deere zich nog verder ontwikkelen op het gebied van dit soort machines. Het startup programma werpt dus zijn vruchten af voor John Deere. Op deze manier blijft het bedrijf vooraan lopen op het gebied van de nieuwste agrarische robots.

Voor meer informatie: www.deere.comwww.bearflafrobotcs.com en www.teleo.ai

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl