0°C

Landbouwshow Opmeer is als een warm bad

Of er dit jaar een Landbouwshow georganiseerd kan worden is nog niet bekend, maar bestuur en vrijwilligers staan wel in de startblokken voor het geval het door kan gaan. Bjorn Groot (32) en Joeri Hulleman (26) zijn twee van deze mensen, al jaren betrokken bij dit evenement. Beiden doorgestroomd vanuit het vrijwilligerskorps van de Landbouwshow naar een bestuursfunctie binnen de organisatie.

Groot is sinds 2017 in het bestuur verantwoordelijk voor het aansturen van de 120 vrijwilligers tijdens de eerste maandag van augustus. Hiervoor was hij jarenlang zelf vrijwilliger. “Mijn opa, Jaap van den Berg was vrijwilliger. Toen hij stopte vroeg hij of dat klusje iets voor mij was.” Bjorn Groot pakt de uitdaging op en blijft enthousiast. Zo enthousiast dat hij later ook een uitnodiging aanneemt om een functie binnen het bestuur te vervullen. Bjorn Groot: “Dat ik hiervoor gevraagd werd vond ik een grote eer. Daarbij komt dat ik graag met mensen omga.” Groot vindt zijn uitdaging in het stimuleren en motiveren van mensen met daarnaast een stukje troubleshooting. Als kers op de taart geniet hij enorm tijdens de Landbouwshow zelf. “Het is een feest om de hele dag met dat team vrijwilligers om te mogen gaan.”

Joeri Hulleman volgt dezelfde weg als Bjorn Groot. Hij was ook jarenlang vrijwilliger en volgt Groot nu op als bestuurslid ‘medewerkers’. Hulleman kwam bij de Landbouwshow via het jongerenproject Stichting Award Opmeer en was als puber al vrijwilliger bij het evenement. Hij noemt de Landbouwshow een gezellig en mooi evenement. Als vrijwilliger bij de entree zag hij mensen uit heel Nederland en uit het buitenland jaarlijks terugkeren en ziet het sociale aspect, dat vrijwilliger zijn bij Landbouwshow Opmeer zo mooi maakt, als motivatie. Op het moment dat Joeri Hulleman benaderd werd door Bjorn Groot om bestuurslid te worden, twijfelde hij nog, omdat hij net van baan verwisseld was. Uiteindelijk zag hij mogelijkheden genoeg om zijn functie als brandweerman op Schiphol te kunnen combineren met een bestuursfunctie. Tijdens de editie van 2020 zou Hulleman ingewerkt worden als bestuurslid, maar dat jaar gooide de Covid-19 crisis roet in het eten. Dat inwerken kan wellicht dit jaar wel plaatsvinden.

Hulleman hoopt als bestuurslid op meer diepgang in het omgaan met het korps vrijwilligers en daardoor deze mensen nog beter leert kennen. “Ik ben goed in probleemoplossing en met mensen omgaan is me op het lijf geschreven.” Hij kijkt er ook naar uit om het grote plaatje van het evenement te leren kennen, want daar denkt hij nog het nodige te kunnen opsteken. Bjorn Groot heeft een aantal jaren samengewerkt met Joeri Hulleman en vindt zijn opvolger sociaal vaardig en zeer geschikt als opvolger. Bjorn Groot besluit: “Ik zag als bestuurder dat de kloof tussen vrijwilligers en bestuur, die ik soms dacht te zien als vrijwilliger, er helemaal niet is. Zowel als vrijwilliger en bestuurder ervaar ik het volledige team die de Landbouwshow jaarlijks mogelijk maakt, als een warm bad.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl