0°C

Voorzitter LTO Nederland bezoekt Opmeer

Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland, bracht donderdag 27 januari een bezoek aan Opmeer. Hij werd ontvangen door wethouder duurzaamheid Rabella Wiersma-de Faria. Ze zijn op werkbezoek geweest bij Kwekerij de Wieringermeer waar zij een presentatie en rondleiding kregen over duurzaamheid in de tuinbouw. Ook maakte de wethouder van de gelegenheid gebruik om de voorzitter van LTO Nederland namens het college uit te nodigen voor de Landbouwdag in Opmeer op 1 augustus.

Duurzaamheidswethouder Wiersma-de Faria sprak met de heer Van der Tak onder andere over het erf van de toekomst, de voor- en nadelen van windmolens, elektro boilers, zonnepanelen en geothermische energie voor onze regio.

Tijdens het werkbezoek aan Kwekerij de Wieringermeer lieten de kwekers zien hoe zij in hun bedrijf werken aan circulariteit en duurzaamheid. Bijvoorbeeld door middel van natuurlijke gewasbescherming, watergebruik en duurzame warmte uit geothermie en elektro boilers. Sinds kort gebruikt het bedrijf een warmtepomp om de temperatuur van geothermie nog verder te benutten. Door alle ontwikkelingen en innovaties is de Co2 uitstoot van deze kwekerij in de afgelopen 10 jaar met 77% verminderd.

Wethouder Rabella Wiersma-de Faria: “Er zijn in het hele land veel goede voorbeelden van innovatief en duurzaam ondernemen in de land- en tuinbouwsector. Ik ben er groot voorstander van om vooral samen te werken en van elkaar te leren om zo de energietransitie te versnellen.”

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Relevante artikelen

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl