0°C

Aftrap medisch cannabis platform MCPIR tijdens GreenTech

Tijdens de eerste dag van de GreenTech in Amsterdam is de officiële aftrap van het project MCPIR gegeven. Een zestal gerenommeerde partners uit de cannabissector hebben een onderzoekscentrum en platform opgericht – het Medical Cannabis Platform for Innovation and Research (MCPIR) – dat onderzoek gaat doen naar de meest optimale teeltomstandigheden voor cannabis. Jeroen van Buren spreekt de genodigde toe tijdens de kick off.

In de komende vijf jaar worden 35 proeven uitgevoerd die zich richten op elke fase van het cannabisteeltproces en de vele variabelen die daarbij komen kijken, zoals het gebruik van biostimulanten, klimaatbeheersing, verlichting en bemesting en uitgangsmateriaal.

“Vanuit ons perspectief is cannabis gewoon een gewas en kunnen we nog veel meer leren over de plant om de teelt ervan te optimaliseren. Met MCPIR hopen we een blauwdruk op te stellen voor het telen van cannabis op de meest effectieve manier,” zegt Jeroen van Buren, adviseur bij Delphy en projectleider van het MCPIR-project.

Uitgangsmateriaal
Volgens Jeroen is het unieke aan MCPIR dat ze voor elk onderdeel van de hele teeltketen een gespecialiseerde partner hebben. “Het begint met uitgangsmateriaal, het weerbaarder maken van de plant, de klimaatbeheersing, gewashandelingen en het eindigt met het drogen en verwerken van het product. Elke fase van het proces wordt gecontroleerd en getest. Het doel is dat we na vijf jaar een blauwdruk hebben voor de teelt van cannabis, waardoor we continu een zelfde kwaliteit (uniform) eindproduct kunnen produceren.”

De founding partners van dit project zijn: Koppert B.V., Mills Nutrients & Substrates, Paradise Products, Philips, Priva labs en Delphy. Zij leveren allemaal hun eigen expertise aan dit project. Brightlabs, Cannabis-drying, Can Filters en Van Vliet / Newwen zijn members van het project en leveren op hun vakgebied know-how en delen mee in de kennis, de know how en de promotie.

Meer informatie vindt u op mcpir.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl