0°C

Bloemist Dieuw Koorn houdt van direct contact met de klant

Ze droomde al van een eigen zaak toen ze nog op school zat tijdens de opleiding Bloem & Design. Dieuw Koorn heeft haar eigen bloemenzaak inmiddels gerealiseerd en ze timmert lekker aan de weg. Tien jaar geleden startte ze haar bedrijf tijdens de toenmalige financiële crisis. Ze vertelt dat ze destijds de keuze wel moest maken om op bestelling te gaan werken, gewoon omdat een eigen winkel veel te duur zou uitvallen. Die keuze pakt goed uit, want de manier op ze werkt is geen beperking maar helpt haar op een manier te werken die bij haar past, maar ook bij haar klanten.

“Ik wil graag direct contact met mijn klanten.” Vertelt Koorn. “Het komt regelmatig voor dat ik met een klant afspreek om tijdens persoonlijk contact duidelijkheid te krijgen wat de klant precies wil.” Ze stelt dat deze extra service belangrijk voor haar is om maatwerk te kunnen leveren. Daarbij wijst ze op het feit dat ze geen voorraden heeft. Daardoor zijn de boeketten en bloemstukken die ze maakt altijd heel vers en dus heel goed van kwaliteit.

Rouwboeket
Ze vindt het zelf een beetje raar klinken, maar rouwboeketten maken vindt Dieuw Koorn het leukst. “Daar kan ik heel goed mijn ei in kwijt en door de situatie levert het vaak veel waardering op.” Ook bij rouw gaat ze vooraf wel even op bezoek bij de klant om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de wensen van haar clientèle. Koorn let bij haar werk op goede verhoudingen in maat en kleur en dat de klant echt waar voor het geld krijgt. “Juist omdat ik geen winkelpand heb kan ik werken met scherpe tarieven zonder dat ik kwaliteit hoef in te leveren.” Kwaliteit is belangrijk voor Dieuw Koorn. “Als ik het zelf niet mooi vind wat ik gemaakt heb, breng ik het ook niet weg.”

Bloemenstal
Begin 2020, aan het begin van de coronatijd, ging het even een stuk minder in de bloemstukken verkoop. Reden voor Koorn om nieuwe manieren van omzet te zoeken. Deze vond ze in een  tuinhuis die nog bij haar ouders op het erf stond. Het tuinhuis werd verplaatst tot vlak bij de weg, werd opgeknapt en ingericht als bloemenstal. Zo werd optimaal geprofiteerd van de stijgende verkoop van producten aan huis. Ondanks dat de plek van de bloemenstal, Wieringerrandweg 10 bij Slootdorp, niet aan een drukke doorgaande weg ligt, loopt de verkoop goed. Dat komt mede door de verkoop van kaas door de buurman in hetzelfde stalletje. Volgens Koorn versterkt de verkoop van bloemen en kaas elkaar. Met het stalletje aan de weg, de kwaliteit en de 24/7 service denkt Dieuw Koorn een prima basis te hebben voor de nabije toekomst voor haar bedrijf.

https://www.facebook.com/DieuwKoorn

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl