4°C
Broken clouds

Bodemadvies toegankelijker met gratis bodemadvies DAW

Agrarische ondernemers kunnen gratis, onafhankelijke bodemadviezen aanvragen bij bodemadviseurs die verbonden zijn aan Regionale Bodemteams van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW). Dit initiatief is in het leven geroepen om bodemadvies toegankelijker te maken en meer keuzemogelijkheden te bieden aan agrarische ondernemers.

Optimaliseren van de bodem staat centraal

Agrarische ondernemers kunnen gratis advies aanvragen voor een breed scala aan bodemgerelateerde thema’s, waarbij het optimaliseren van de bodem centraal staat. Denk aan vragen over grondverbetering, bodemverdichting, aanvoer van organische stof, achterblijvende gewasproductie of natte plekken in het perceel.

Agrarische ondernemers kunnen advies over de bodem aanvragen via deze link.

Hoe komt het advies tot stand?

Bodemadviseurs bieden advies aan vanuit de Regionale Bodemteams. Binnen de Regionale Bodemteams werken verschillende bodemadviseurs met elk een eigen expertise samen om het bodemadvies op het boerenerf te versterken. Een adviesaanvraag wordt naar het bodemteam in de regio van de aanvrager gestuurd. Het bodemteam koppelt de vraag aan de adviseur met de juiste expertise.

De kosten van het bodemadvies worden vergoed door het DAW-programma ‘Versterkte Kennisverspreiding Duurzaam Bodembeheer en Klimaatadaptatie’.

Over het DAW

Het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) ondersteunt, samen met diverse partners, agrarische ondernemers die werken aan voldoende en schoon water en een betere bodem. Onder andere door het delen van kennis en praktijkervaring van andere agrariërs en door initiatieven te stimuleren en te faciliteren.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl