0°C

Clusius College zet foodtruck in om leerlingen het eten van de toekomst te laten zien

Het Clusius College gaat in de maanden oktober en november van dit schooljaar met een foodtruck de provincie door om leerlingen kennis te laten maken met de opleidingen Voeding. Dit is de tweede editie van de zogeheten ´All you need is food tour´.

Op deze ludieke wijze wil het Clusius College haar opleidingen onder de aandacht brengen bij jongeren die hun studiekeuze moeten gaan maken. Het idee is vorig jaar ontstaan doordat de diverse open dagen vanwege coronamaatregelen niet fysiek plaats konden vinden. Leerlingen hebben behoefte om kennis te maken met onze faciliteiten, een opleiding in voeding moet je voelen, proeven en ruiken, aldus Sil de Weerd, medeorganisator van het project. Na een succesvolle eerste editie volgt nu dus een tweede editie van de ‘All you need is food tour’.

Studiekeuze

Veel leerlingen op het vmbo zijn na hun eindexamen nog maar 16 jaar en moeten al een keuze maken voor een beroepsopleiding. Een opleiding in voeding is niet iets waar veel leerlingen meteen aan denken, ondanks de grote vraag naar goed opgeleid personeel in deze sector. Met de All you need is foodtour wil het Clusius college de opleidingen voeding onder de aandacht brengen bij jongeren.

Eten van de toekomst

Aan de All you need is food tour zit een thema gekoppeld: ‘Eten van de toekomst’. ‘‘Wij willen leerlingen kennis laten maken met het eten dat in de toekomst misschien wel dagelijks op ons bord ligt. Eten dat onze toekomstige studenten gaan produceren’’, zegt Sil de Weerd, medeorganisator van het project. 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl