0°C

Directeur voor 1 Dag: 35 Directeuren in spé deze week aan de slag

Hoorn 14 november 2023 – Deze week gaan 35 hbo/wo studenten ofwel directeuren in spé aan de slag bij 35 Nederlandse topondernemers in de Food & Flower industry. Op één dag krijgen zij de kans om achter alle ins en outs te komen van het dagelijkse werk van een directeur en de dynamiek van de Food & Flower Industrie. Daarnaast gaan zij met een uitdagende adviesopdracht onbevooroordeeld hun advies geven over een vraagstuk dat speelt in de organisatie.

Nieuw dit jaar is dat er meer spreiding is over regio’s in Nederland waar de Food & Flower industrie is vertegenwoordigd, waaronder Seed Valley, Fruit Tech Campus, Greenport Duin- en Bollenstreek en Greenport Aalsmeer. Een unieke samenwerking.

Verrassende aanmeldingen

De aanmeldingen komen uit alle hoeken van Nederland en met verschillende studie-achtergronden van Econometrie tot biomedische wetenschappen, van ondernemen & innoveren tot hr en van dierveehouderij tot communicatie. Kortom: veel variatie en allemaal nieuwsgierig naar wat de sector te bieden heeft. 

Deelnemers

Deelnemende bedrijven in de regio Noord-Holland-Noord, vanuit Seed Valley, zijn: Syngenta, Bejo,Plantenkwekerij Gitzels, Pop Vriend Seeds/KWS en Vertify. Voor een uitgebreide deelnemers lijst, zie noot voor de redactie. 

Initiatiefnemers

Directeur voor 1 dag is een initiatief van HortiHeroes. Dit initiatief is genomen om hbo en wo studenten te enthousiasmeren voor een carrière in de food & flower industry. Seed Valley werkt hier aan mee om studenten een kijkje in de keuken van de zaadsector te laten nemen. “De behoefte aan talent in de zaadsector is groot en er is nog steeds veel onbekendheid voor onze sector”, aldus programmamanager Delia Bakker. “ Het is een taak van ons als sector om daar met z’n allen een positieve bijdrage aan te leveren.”

Over HortiHeroes

HortiHeroes is het platform voor innovatie en startups in de Food & Flower industry. Haar programma’s en activiteiten zijn gericht op het aantrekken, verbinden en ontwikkelen van talent (studenten, startups en ondernemende (young) professionals) met vernieuwingsdrang. Op deze manier wil zij innovatie aanjagen, bedrijven laten groeien en bijdragen aan een leefbare, gezonde en hongervrije wereld.

Over Seed Valley
Nederland is wereldwijd koploper als het gaat over de ontwikkeling van nieuwe groente- en bloemenrassen en bijbehorende technologie. Seed Valley is de aanduiding voor het wereldwijde centrum voor plantenveredelingen zaadtechnologie, gelegen in het noorden van Noord-Holland. 

Het samenwerkingsverband Seed Valley, met op dit moment veertig leden, werd vijftien jaar geleden in het leven geroepen toen de zaadveredelingsbedrijven problemen verwachtten met het aantrekken van voldoende gekwalificeerde medewerkers. Jaarlijks zijn er bij deze bedrijven in Noord-Holland zo’n 400 vacatures. Onder de vlag van Seed Valley worden toekomstige werknemers enthousiast gemaakt om een opleiding en een carrière te kiezen in de zaadindustrie.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl