4°C
Scattered clouds

Een compleet nieuwe Biesbosch ‘Van Polderland naar Waterland’

Op maandag 10 januari heeft lokale KNNVafdeling Hoorn/West-Friesland boswachter Thomas van der Es bereidt gevonden om een lezing te verzorgen over de Biesbosch. Een uniek zoetwatergetijdengebied niet ver van zee, onder de rook van de randstad ontwikkelde de afgelopen 25 jaar op bijzondere wijze.

Hoogwaterveiligheidsproblemen in de jaren ’90 zorgde voor een complete metamorfose van de regio Biesbosch. Het programma ‘Ruimte voor de Rivier’ bracht waterveiligheid en natuur samen. Dit bleef niet onopgemerkt. Het gebied werd groter, robuuster en voedselrijker. Soorten als lepelaar, roerdomp en zeearend profiteerde. De eerste jonge houting (een zalmachtige), maar ook de spectaculaire zeeprik worden tegenwoordig weer aangetroffen in het voormalig poldergebied. 

Wat te denken van de visarend? In 2016 werd dat een nieuwe broedvogel van Nederland. Tijdens deze lezing verteld boswachter Thomas van der Es over de ontwikkelingen van het gebied en zijn ervaringen van deze afgelopen periode. Hij was ruim 14 jaar boswachter van het gebied en groeide er zijn hele jeugd op. 

De lezing start om 20:00 uur en zal ongeveer tot 22:00 uur duren. Omdat de lezing via ZOOM te volgen is heeft u een link nodig die u kunt opvragen bij Jan-Pieter de Krijger via pr@hoorn.knnv.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl