0°C

Een nieuwe secretaris voor Agribusinessclub NHN 

Het is voor een organisatie altijd prettig om alle bestuursfuncties bezet te hebben. Agribusinessclub NHN heeft een nieuwe secretaris gevonden in de persoon van Harco Wagt. Wagt streek als inwoner van Drenthe neer in Bovenkarspel. Hij woont daar sinds hij zijn relatie begon met zijn vrouw Ellen. Samen kregen ze 2 kinderen. 

Harco Wagt werkte tot 2015 voor een bedrijf dat stroom en gas verkocht aan bedrijven. Sinds 2015 werkt hij als accountmanager voor Mondial Uitzend in ’t Zand, een aanbieder van flexibele arbeidskrachten, o.a. voor de agrarische sector. Hij verzorgt voor zijn werkgever de contacten met de klanten en benaderd via zijn netwerk ook potentiële nieuwe klanten. 

Jaarprogramma 
Harco Wagt is al sinds 2001 verweven met Agribusinessclub NHN. Voor hij de nieuwe secretaris werd was hij lid van de stuurgroep van de club, de groep die het jaarlijkse programma opstelt. Jaarlijks worden ongeveer 7 à 8 bedrijfsbezoeken georganiseerd, waaronder een met een jaarlijkse barbecue en niet te vergeten een nieuwjaarsborrel. “Wij zoeken altijd naar de bedrijven waar je niet zo makkelijk binnenkomt.” Vertelt Wagt. “Op die manier hebben we altijd iets extra’s te bieden aan de leden.” Die bijeenkomsten zijn doorgaans aan het einde van de middag tussen 16.00 en 18.00 uur. 

Netwerk 
Volgens Harco Wagt is de kracht van Agribusinessclub NHN het grote netwerk. “Het mooie is dat je als ondernemer in contact komt met hele andere disciplines dan je eigen bedrijf.” Hij denkt dat het bezoeken van andere bedrijven de kennis van de leden vergroot. Daarnaast is uiteraard het netwerken van de leden onderling van grote waarde, niet om het minst dat de leden van de club samen een heel groot netwerk hebben en daar zou iedereen binnen de club van mee kunnen profiteren. 

Jonge ondernemers 
Wagt ziet het ledenbestand van de club langzaam vergrijzen en is daarom altijd op zoek naar nieuwe leden die willen aansluiten. Harco Wagt: “Het is van belang om vooral jonge ondernemers aan te laten sluiten. En dat is niet alleen om het ledenbestand te verjongen maar vooral ook omdat de nieuwe generatie ondernemers vaak op een andere, vaak vernieuwende manier naar het ondernemerschap kijken. Dat is in het belang van al onze leden.” Wagt denkt dat jongere leden het netwerk vergroten, vaak met een ander soort bedrijven en ze komen ook met nieuwe ideeën. 

Lidmaatschap 
Agribusinessclub NHN telt op dit moment 82 leden en volgens Wagt kunnen er nog wel een paar bij. Een lidmaatschap kost een ondernemer 195 euro (ex BTW). Daarvoor krijgt de aangesloten ondernemer een brede kijk op ondernemend agrarisch Noord-Holland met altijd een hapje en een drankje na.   

Meer info: www.agribusinessclub.nl/ 

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl