0°C

Gerard van den Hengel benoemd tot erevoorzitter van Landbouwshow Opmeer

Foto van Erevoorzitter Landbouwshow Opmeer

Menig burgemeester van Opmeer mocht zich erevoorzitter noemen van Landbouwshow Opmeer. Zaterdagavond 30 maart 2024 legde de voorzitter van de stichting Wim Staal tijdens een informele bijeenkomst aan de huidige burgemeester van Opmeer voor of hij bereid was deze functie te aanvaarden. Het antwoord van Gerard van den Hengel was een volmondig ja.

Voorzitter Staal benadrukte dat deze vraag niet aan iedere burgemeester gesteld wordt. „Als bestuur kijken we altijd naar de houding ten opzichte van de Landbouwshow,” legde hij de nieuwe erevoorzitter uit, „u heeft als burgemeester de afgelopen jaren laten zien bijzonder positief tegen het evenement aan te kijken.”

Boegbeeld De erevoorzitter is volgens voorzitter Wim Staal een boegbeeld voor de stichting Landbouwshow Opmeer en springt soms in, daar waar nodig tijdens het evenement. Met deze functieomschrijving kon burgemeester van den Hengel prima leven en ontving van het dagelijkse bestuur het naamplaatje om te dragen tijdens het evenement op de eerste maandag van augustus.

Gemeenteraad De nieuwe erevoorzitter zei zich vereerd te voelen met de benoeming en zich zo goed mogelijk zal inzetten voor het evenement en vertelde gelijk dat hij deze nieuwe nevenfunctie zo spoedig mogelijk zal melden aan de gemeenteraad. „Dat ben ik immers verplicht.” Uiteindelijk werd het glas geheven met het bestuur om te toasten op een goede samenwerking in de komende periode.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl