0°C

Incotec en Croda Crop Protection publiceren rapport over biologicals

Zaadverbeteraar Incotec en Croda Crop Protection, beide onderdeel van Croda International plc, hebben een whitepaper uitgebracht over het potentieel van biologicals in de agrochemische sector. Tegen 2030 wil de Europese Commissie zowel het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen als het verlies aan voedingsstoffen met 50 procent hebben verminderd en het gebruik van meststoffen met 20 procent.

In de whitepaper Formulating Biologicals for Agriculture worden de mogelijkheden bekeken die biologicals de industrie bieden, maar ook de uitdagingen op het gebied van formulering en toepassing. 

Het rapport is opgesteld met input van de topdeskundigen van Incotec en Croda Crop Protection op dit gebied en daarnaast uit andere bronnen, waaronder een bijdrage van Rosa Dominguez-Espinosa, Principal Biologicals Scientist bij Syngenta.

Duurzame werkwijzen
Marcia Werner, directeur onderzoek en technologie bij Incotec zegt: “We blijven een verschuiving zien naar meer duurzame werkwijzen in de landbouw en we erkennen dat de bestaande chemische aanpak met pesticiden en bodemverrijking met consequenties voor het milieu gepaard gaat. Onder invloed van de toenemende druk vanuit de consument en de wetgeving die aanzet tot verandering, is het belangrijk om alternatieve bronnen te onderzoeken waarbij biologisch middelen onmiskenbaar een belangrijke rol zullen spelen.

Biologicals veelbelovend
Als onderdeel van Croda Crop Care zetten Incotec en Croda Crop Protection zich in om innovatie op dit gebied te stimuleren en zo een duurzamere toekomst voor de landbouw zeker te stellen. Maar hoewel biologische middelen een veelbelovend alternatief bieden voor chemische bestrijdingsmiddelen, moeten we ook de uitdagingen op het gebied van formulering en het aanbrengen ervan op het zaad aanpakken.”

In de komende editie van Agrarisch gaan we in op het gebruik van biologicals ofwel biologische middelen. We spreken met Paul Hooijman, gewasbeschermingsmiddelen coach van Landbouwportaal Noord-Holland.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl