0°C

Kruipruimte isoleren heeft de toekomst

Ook subsidie en gratis adviesgesprek bij u thuis!

Wat is de werking van een kruipruimte isolatie? Een kruipruimte of kruipkelder is een lage ruimte onder de vloer van de begane grond, die bereikt wordt door een kruipluik in de begane grondvloer. Kruipruimte-isolatie zorgt voor een warmer huis. Door isolatie tussen de warme vloer en de koude grond te stoppen, bespaart u energie. Mensen beseffen vaak niet hoeveel warmte er via de vloer verloren gaat, laat staan hoeveel kou er via de grond naar binnen komt. Daarnaast misschien nog wel belangrijker, door middel van isolatie van een kruipruimte beschermt u de vloer ook tegen vocht, schimmel en houtrot. Door de kruipruimte te isoleren heeft u hier geen last meer van.

Wat zijn de voordelen van kruipruimte-isolatie?

Kruipruimte isolatie voorkomt vocht, schimmel en zwamproblemen. Vloerisolatie houdt warmte vast, dus heb je besparing op de stookkosten. Je huis isoleren met kruipruimte isolatie verhoogt de waarde van je huis en kruipruimte isolatie helpt het milieu. Je huis bespaart hiermee gas.

Het verwerken van het isolatiemateriaal gebeurt snel en schoon. Kruipruimte isolatie is brandveilig, het is namelijk brandwerend isolatiemateriaal. Hierdoor heb je geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte. Een droger huis vermindert ook de kans op allergische reacties, een droger en gezonder woonklimaat zorgt namelijk voor minder huisstofmijt.

Hoe kan je het beste een kruipruimte isoleren?

Is uw kruipruimte minimaal 35 centimeter diep? Dan is bodem isolatie mogelijk met isolatieparels, isolatiechips schelpen of schuim-beton. Is uw kruipruimte minimaal 50 centimeter diep? Dan is een bodem-, en vloerisolatie mogelijk met folie, glaswol, steenwol, EPS-planten of schuimbeton.

Verschillende manier van isoleren

Heb je weinig vocht in de kruipruimtes en is deze diep genoeg? Ga dan aan de slag met het isoleren van de onderkant van de kruipruimtes. Heb je veel vocht onder de vloer en last van muffe lucht? Kies dan voor een bodemisolatie of het vervangen van de vloer. 

Schuimbeton voor kruipruimte isolatie

Schuimbeton is een duurzaam en lichtgewicht isolatiemiddel. Het is een mengproduct van cement, zand, water en schuimmiddel. Doordat het mengsel erg vloeibaar is, is het een zelf-egaliserend product. Schuimbeton wordt gebruikt om kruipruimtes mee op te vullen, en daarop vloerverwarming aan te brengen. Schuimbeton bereikt ook moeilijk bereikbare kieren en gaten. Door de kruipruimte met schuimbeton op te vullen zorgt u ervoor dat al het vocht onder uw woning wegblijft. 

Voordelen van schuimbeton voor kruipruimte isolatie

Gietvloer op schuimbeton met vloerverwarming is voor een kruipruimte-isolatie is een zeer goede keuze. Licht, maar toch sterk bestand tegen vorst en dooi. Hierdoor heb je geen last meer van vocht en schimmel. Het is zelf-nivellerend en duurzaam, je hebt een lagere energierekening en het is recyclebaar. Het is al beloopbaar na 48 uur. De beste manier is om je kruipruimte te isoleren met schuimbeton van Woodstock vloeren. Vraag bij Woodstock een gratis adviesgesprek aan. 

Kijk op https://woodstock-vloeren.nl/kruipruimte-isoleren/. Woodstock BV Meiland 17 1713 GJ Obdam.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl