0°C

Minilezing over Oersheim

Op dinsdag 18 januari organiseert de lokale KNNV afdeling Hoorn/West-Friesland een minilezing verzorgd door Hans Oudejans. Hans zal u informeren en bijpraten over een mooi gebied vlak bij Ursem met de naam Oersheim. In 2018 heeft een kleine groep enthousiaste mensen een oud helofytenfilter geadopteerd en zijn ze het gaan beheren.

Het helofytenfilter bestaat uit een 235 meter lange meanderende sloot met een vijver op het einde en werd gebruikt om afvalwater van een tuincentrum te zuiveren. Het tuincentrum is er niet meer maar het filter nog wel. Langzaam verandert het gebied in een mooi natuurgebiedje en is het zelfs opgenomen in het concept uitbreidingsplan De Tuinen deel 2. Welke werkzaamheden er al zijn uitgevoerd, nog uitgevoerd gaan worden en wat de wensen nog zijn zal Hans te spraken brengen in deze minilezing.

De lezing start om 20:00 uur en zal ongeveer tot 21:00 uur duren. Omdat de lezing via ZOOM te volgen is heeft u een link nodig die u kunt opvragen bij Jan-Pieter de Krijger via pr@hoorn.knnv.nl.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl