0°C

Persoonlijke aandacht als sleutel bij Zorgboerderij Welkom Thuis

Ze zijn op 1 januari 2021 officieel gestart met hun zorgboerderij Welkom Thuis aan de Oosterstraat in Benningbroek. Alina Knol-Klaver en Frank Knol hebben de sprong in het diepe gemaakt en willen sindsdien niet meer terug. Alina Knol stelt dat het werken met zorgbehoevende mensen haar op het lijf geschreven is en dat ze daarom blij is dat ze deze stap met haar man Frank heeft gezet.

Frank en Alina Knol streven naar veel persoonlijke aandacht voor alle deelnemers op hun zorgboerderij. Alina Knol: “Het dagelijkse doel is om iedereen die hier verblijft met een verhaal naar huis te sturen.” Ze willen vooral kijken wat de mensen willen en kunnen. Daar zijn ze flexibel in. Er wordt gekeken naar waar mensen blij van worden en daar proberen ze dan zo goed mogelijk bij aan te sluiten. In het werk krijgt de familie Knol begeleiding van de Stichting Landzijde. Deze stichting zorgt  voor de nodige ondersteuning op zorggebied, opleidingen en bemiddeling bij de komst van nieuwe deelnemers.

Zoeken naar optimalisatie
De familie Knol probeert doelen zo goed mogelijk na te streven. Dat doen ze onder andere door deelnemers regelmatig te laten bewegen. Dat gebeurt door middel van wandelen, door klusjes te doen op het erf of ze gaan fietsen met de duo-fiets. Het blijft volgens Frank Knol zoeken naar optimalisatie per deelnemer. Het groepsgebeuren is niet voor iedereen een dag lang prettig. Daarom kunnen deelnemers gebruik maken van de speciale rustruimte, het prieel in de tuin of de activiteiten ruimte, waar deelnemers rust kunnen vinden.

Groene omgeving
Alina Knol denkt dat de omgeving van Zorgboerderij Welkom Thuis iedereen wel iets te bieden heeft. Ze wijst op het grote oppervlak groene ruimte met de nodige dieren op hun boerderij. Die groene ruimte geeft deelnemers rust en op het terrein en in het zorggebouw zijn veel oude elementen verwerkt, wat zorgt voor sfeer en karakter. Op die manier heeft de familie Knol geprobeerd een ideale omgeving te creëren voor zorg.

Persoonlijke aandacht
Op de zorgboerderij wordt onder meer persoonlijke aandacht gegeven in de vorm van een op een gesprekken met de deelnemers. “Het is belangrijk dat mensen voelen dat ze echt gezien worden.” Vertelt Alina Knol. “Die een op een gesprekken zijn soms intense diepe gesprekken. Ik vind dat een hele mooie ervaring, want het is zo mooi om mensen zo te leren kennen.” Ze ziet dat deelnemers na een goed gesprek meer naar de begeleiding toe trekken, door het ontwikkelen van een stukje vertrouwen.

Toekomst
Hoewel Zorgboerderij Welkom Thuis nog maar kort bestaat wordt er al naar de toekomst gekeken. Dochter Yoshi doet inmiddels de nodige administratieve taken voor het bedrijf en zal binnenkort instromen in het bedrijf. Verder zijn er plannen om een schuur te bouwen voor het vee.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl