0°C

Piet Onings sr. (96) overleden

Op 29 augustus jl. is Piet Onings sr., medeoprichter van P.F. Onings BV, na een kort ziekbed overleden. Samen met zijn broer Henk (overleden in 2003) vormde hij de 2e generatie van het familiebedrijf.

Piet was de oudste van een gezin van 13 kinderen. Hij zette in de jaren 50, na zijn dienst in Nederlands-Indië, de handel in bollen, knollen en zaden voort van zijn vader. Dit vormde de basis van het huidige bedrijf. Zij begonnen in de jaren 60 met de import van leliebollen uit Japan en groeide het bedrijf gestaag uit tot het mooie bedrijf wat er nu staat. Begin jaren 90 droegen Piet en Henk het bedrijf over aan de volgende generatie. Piet heeft zelfs de toetreding van de 4e generatie mogen meemaken.

Na zijn terugtreden bleef Piet zich graag bezighouden met de zaak en de bollen. Bloemenkweken in zijn hobbykas, bollenpakketten maken, iemand brengen of halen van Schiphol en natuurlijk de jaarlijkse mandarijnen. Tot kort voor zijn overlijden bleef Piet regelmatig langskomen op de zaak voor een kort praatje, maar niet te lang, want er moet wel gewerkt worden.

Piet heeft een geweldige leeftijd bereikt van 96 jaar. Hij laat een vrouw, 6 kinderen, 13 kleinkinderen, 12 achterkleinkinderen en een prachtig bedrijf achter.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl