14°C
Broken clouds

Schapen Scheren bij Hertenkamp Enkhuizen

Het is tijd om de warme wollen winterjas op te bergen. En dat geldt natuurlijk ook voor de schapen van de kinderboerderij. Maar het is nog niet zomaar wat: Het schapenscheren is een waar spektakel om te zien! Op zaterdag 14 mei van 10:00 tot 13:00 uur gaat schapen-scheer-expert Roy de Moel deze klus klaren bij het Hertenkamp Enkhuizen in het Wilhelminaplantsoen.

Er zijn 6 schapen aan de beurt: onze drie Poll Dorset (Aivey, Aimy en Tim) en onze drie Hampshire Down (Suus, Sanne, en Jimmy). Tijdens het scheren vertelt Roy iets over waarom schapen eigenlijk geschoren moeten worden, hoe het in z’n werk gaat, welke eigenschappen schapenwol heeft en hoe wilde schapen dat eigenlijk doen. Om 10:00 uur is het eerste schaap aan de beurt en de laatste is rond 13:00 uur klaar. De kleine lammetjes die ronddartelen zijn dit jaar natuurlijk nog niet aan de beurt maar kijken geboeid toe hoe moeder en vader weer een fris uiterlijk krijgen.

Het schapenscheren kun je kosteloos aanschouwen. Je kunt je bezoek uiteraard ook combineren met een lunch in de theetuin, een speurtocht in de natuurtuin, het Kippenbord-spel of een GPS-wandelroute in de omgeving.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl