0°C

Sow to Grow gaat nu ook letterlijk op de schop: Een Groene Transformatie in Enkhuizen

Na vijf jaar van inspirerende educatie en enthousiaste betrokkenheid zet Sow to Grow, museum in Enkhuizen, een opmerkelijke stap vooruit. Niet alleen ondergaan de binnenruimtes van het museum een innovatieve upgrade, maar ook de buitentuin wordt, met de steun van Stichting Ondernemersfonds Enkhuizen, veranderd in een groene oase.

Sow to Grow krijgt een upgrade. De tuin van het museum aan de Westerstraat in Enkhuizen ondergaat echter de meest opvallende verandering. Met meer groen en ruimte voor diverse activiteiten wordt de buitenomgeving niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook een levendige leeromgeving. Bezoekers worden, met begrijpelijke toelichtingen, uitgenodigd om te ontdekken hoe essentieel plantenveredeling is voor ons voedsel en welzijn.

“We geloven dat de tuin de ziel van Sow to Grow is,” zegt Henk van Wielink, voorzitter van het museum. “De herinrichting is niet alleen een visuele verandering, maar ook een volgende stap in het overbrengen van onze boodschap over de rol van planten in ons dagelijks leven. Stichting Ondernemersfonds Enkhuizen heeft een sleutelrol gespeeld in het verwezenlijken van deze groene visie. Sow to Grow is dankbaar voor hun support.”

De binnenruimtes zijn heringericht en opgeknapt, met meer variatie en diversiteit in de tentoongestelde objecten. Moderne technieken zijn ingepast om bezoekers een educatieve ervaring te bieden die alle zintuigen aanspreekt. Hoewel de werkzaamheden nog niet helemaal klaar zijn, heeft het museum haar deuren weer geopend voor de bezoekers.

De werkzaamheden moeten eind maart zijn afgerond zodat Sow to Grow begin april gereed is voor een frisse start van een nieuw seizoen.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl