0°C

Vaktentoonstelling Zwaagdijk 2023 zonder beperkingen

Het kan weer en het mag weer. De jaarlijkse Vaktentoonstelling Zwaagdijk is na 2 aangepaste edities weer helemaal terug zoals het bestuur het graag wil zien. Geen beperkingen qua toeschouwers, geen digitale versie en ook de beurs is weer terug. Voorzitter Niels Kreuk heeft er weer volop zin in.

In de bedrijfsgebouwen van Vertify in Zwaagdijk-Oost (Tolweg 13) vindt van 16 tot en met 19 februari 2023 de tiende editie van de Vaktentoonstelling plaats. Een vaktentoonstelling die een uitstekende ontmoetingsplaats is voor vakgenoten en zakelijke relaties uit de tulpensector. Vier dagen met bijeenkomsten, een beurs en uiteraard een heleboel prachtige tulpen.

Corona
Niels Kreuk is blij met een tentoonstelling zonder corona-beperkingen. “In 2020 waren we nog net voor de lockdown open, 2021 was een digitale versie, waar we overigens destijds wel hele positieve reacties op kregen en 2022 was een editie met beperkingen.” Kreuk geeft aan dat een van de belangrijkste doelen van de Vaktentoonstelling de ontmoeting tussen vakgenoten is. “Vooral dat hebben we de afgelopen jaren gemist.”

Carnaval
Het bestuur kiest jaarlijks een thema. Dit jaar is het thema ‘Carnaval’. Een thema dat volgens de voorzitter direct gelinkt wordt aan kleur. “Carnaval is vrolijk en kleurrijk en dat willen we graag zien na de grijze jaren die nu net achter ons liggen.” De voorzitter linkt carnaval en de kleuren die daar bij horen graag aan optimisme. “Want,” zo zegt hij, “Optimisme helpt ons het beste door de dag.”

Samenwerking
Kreuk roemt de samenwerking met onderwijsorganisatie Vonk. Zij organiseren voor hun leerlingen een wedstrijd in bloemschikken. De wedstrijd is gekoppeld aan een officiële schoolopdracht. Bloemisten in opleiding maken voor de Vaktentoonstelling een bloemstuk waarvan de beste de winnaar wordt. “De samenwerking met Vonk is fantastisch en op deze manier kan onze tentoonstelling bijdragen aan de opleiding van toekomstige vakmensen.”

Veel animo
Aan aandacht geen gebrek voor het evenement. Niels Kreuk: “Er was dit jaar heel veel animo voor onze beurs. Zoveel animo dat we niet iedereen een plek konden geven. Misschien moeten we daarom gaan nadenken over uitbreiding.” Kreuk ziet ook verbondenheid vanuit de sponsors. Hij noemt Rabobank, CNB, Hobaho, Flynth, Interpolis en KAVB. “Zonder hen is een evement als dit niet te organiseren.”

Vier dagen
Vaktentoonstelling Zwaagdijk is vier dagen geopend. De donderdag en vrijdag is het evenement het toneel van de vakmensen met bijeenkomsten over veredeling en de spuitlicentie en ook het Greenity-debat is weer live te zien. De zaterdag en zondag gaan de poorten open voor iedereen die geïnteresseerd is in de tulpensector of gewoon voor iedereen die van bloemenpracht houdt. De bloemenshow is 4 dagen geopend vanaf 10.00 uur. Op donderdag en vrijdag sluit deze om 20.00 uur en in het weekend om 16.00 uur.

Wees sociaal, deel lokaal!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Voor meer informatie, kunt u onze Facebook pagina bezoeken!

Heeft u ook een mooi verhaal?

Tip onze journalisten!

Heeft u ook een mooi verhaal voor de Westfrieskrant?

Tip onze redactie!

Wij vertellen graag uw verhaal. Stuur uw artikel met goede kwaliteit beeldmateriaal op naar: redactie@mediain.nl